ULTIMA ORĂ! Temperaturi negative în toată țara, la sfârșitul săptămânii! Meteorologii au anunțat când vin ninsorile

0
2430

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat astăzi la ora 13:00, printr-o informare meteo, că începând de vineri, 20 noiembrie, valorile termice vor scădea semnificativ, la munte va ninge iar precipitațiile mixte vor apărea în toate zonele joase de relief.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 19-11-2020
Ora : 13:00
Intervalul : 20 noiembrie, ora 12:00 – 21 noiembrie, ora 17:00
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief, intensificări ale vântului
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief, intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 12:00 – 21 noiembrie, ora 17:00
Zone afectate: conform textului
În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.
Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

Notă: La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

foto: romaniatv.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here