Suntem în RĂZBOI?! Prefectul PNL vrea ca vrâncenii să renunțe la „confortul și beneficiile «vremurilor de pace»”!

0
3094

Prefectul liberal a devenit vestitorul Apocalipsei și îi anunță pe vrânceni că trebuie să renunțe la confortul și beneficiile „vremurilor de pace” . Liberalii le spun vrâncenilor care nu mai au un loc de muncă, patronilor care și-au înschis afacerile că trăim „vremuri în care cu toții avem nevoie de înțelegere, de implicare și chiar de sacrificiu”. Adică românii cu sacrificiile, iar liberalii cu alegerile parlamentare și goana după funcțiile plătite din sectorul bugetar.

Supermarketurile vor introduce restricții la numărul maxim de persoane care pot intra într-un spațiu comercial pentru a fi respectate măsurile de protecție sanitară în contextul epidemiei de coronavirus. Măsurile au fost discutate în cadrul unei întâlniri la Prefectură, unde au fost prezenți reprezentanții Dedeman, Lidl, Mega Image, Brico Depot, Home Lux, Profi, Penny, Carrefour și Paco. În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe scenarii de lucru pentru a fi redusă aglomerația în spațiile comerciale. Una dintre variantele luate în calcul de către autorități a fost cea a închiderii galeriilor comerciale dar și măsura închiderii magazinelor în zilele de sâmbătă și duminică. Sunt măsuri extreme care au fost discutate cu retailerii, aceștia avertizând însă că închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână va avea efectul contrar, respectiv creșterea aglomerației în celelalte zile ale săptămânii.

În schimb, o măsură cu care retailerii au fost de acord vizează reducerea numărului de clienți din magazine, în funcție de suprafața de vânzare a spațiului comercial. Propunerea autorităților a fost ca numărul maxim de persoane care pot face cumpărături într-un magazin să fie calculat în baza cotei de patru metri pătrați/persoană. Soluția a fost considerată fără efect de către comercianți. La magazinele din cadrul rețelei Paco Supermarket au fost deja introduse restricții la numărul maxim de persoane care pot face cumpărături. „Am propus și s-a acceptat opt metri pătrați pentru fiecare client. Trebuie să știm clar care este numărul maxim de clienți care pot face cumpărături. Am propus opt metri deoarece avem experiența spațiului nostru de pe strada Cuza Vodă iar la patru metri pentru fiecare client, la o sută de metri pătrați ar însemna să avem un număr maxim de 25 persoane, ceea ce ar fi foarte mult dacă vrem să fie respectate regulile de distanțare socială”, ne-a spus Feliciu Paraschiv, administrator și director general al rețelei Paco Supermarket.

Retailerii au cerut și o prezență sporită a echipelor de poliție în interiorul magazinelor pentru a-i descuraja pe cei care nu poartă corespunzător masca. Sunt situații în care vânzătorii din magazine nu au autoritatea să intervină și este nevoie de prezența Poliției și a celorlalte instituții de ordine publică.

Sursa foto: Prefectura Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here