VIDEO! PSD Vrancea: Peneliștii pun în pericol sănătatea vrâncenilor și alungă medicii din Spitalul Județean

0
1985

Trei medici respectați din Vrancea trag un semnal de alarmă, după ce dr. Diana Stoica, singurul medic epidemiolog al Spitalului Judeţean Focşani, şi-a dat luni demisia acuzând „ultramegapolitizarea” managementului unității spitalicești. Medicii Ludmila Munteanu, Mihai Nedelcu și Cristian Onia au arătat, într-o transmisiune live pe pagina de Facebook a PSD Vrancea, că dr Stoica este un adevărat profesionist, care nu trebuia lăsată să plece. „Știu că și alți colegi au în vedere acest gest dacă lucrurile nu se vor schimba în bine”, a precizat dr Munteanu. Medicul Onia a spus că politizarea sistemului de sănătate are repercusiuni foarte grave, iar Spitalul Județean se confruntă cu lipsa de personal, demisia unui cadru medical fiind cu atât mai gravă. Medicul Nedelcu a transmis comunicatul de presă al Partidului Social Democrat.

În plină pandemie de coronavirus, peneliștii pun în pericol sănătatea vrâncenilor și alungă medicii din Spitalul Județean. Ne exprimăm consternarea și dorim să tragem un semnal de alarmă asupra incompetenței crase a conducerii Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focşani, care pune în pericol sănătatea vrâncenilor, în mijlocul pandemiei de coronavirus și, prin acțiuni dictatoriale și neprofesioniste, alungă medicii specialiști din spital.

În urma presiunilor venite din partea managerului „de top” Codruța Neagu, singurul medic epidemiolog al Spitalului de Urgenţă Sf Pantelimon din Focşani, Diana Stoica, un specialist extrem de apreciat în această perioadă de pandemie, și-a dat demisia, acuzând politizarea excesivă a sistemului medical.

Presiunea pusă de PNL pe sistemul medical, pe specialiștii care ne tratează și ne dau o șansă la viață, este inacceptabilă!

Mai mult, gestionarea pandemiei arată sau rea credință, sau ignoranță din partea conducerii celui mai mare spital din județ.

Vrancea a avut începând cu luna martie posibilitatea de recoltare plasmă de la pacienții vindecați de SARS Cov2 prin intermediul unui aparat de plasmafereză care putea oferi șansa celor care se îmbolnăvesc de COVID19 să se trateze mai ușor. Dar grija conducerii Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani nu a fost aceea de a proteja oamenii și a-i ajuta în lupta cu acest virus. Lipsa campaniilor de promovare și recrutare posibili donatori din rândul celor care s-au vindecat a făcut ca astăzi, acest aparat să fie transferat în București pentru că la noi, în Vrancea, nu au fost destui donatori și aparatul nu era utilizat la maxim. Au fost luni când nu a existat nici un donator!

Reamintim și faptul că doamna manager, numită de PNL pe criteriu de rudenie cu prefectul, nu a vrut să pună în folosință aparatul de testare cumpărat de Consiliul Județean Vrancea din banii vrâncenilor, pentru sănătatea lor, împreună cu 2000 de teste.

Acesta este modul în care PNL are grijă de oamenii din Vrancea!

Vrâncenii știu că Partidul Social Democrat este singurul care a demonstrat că ține cu adevărat la oameni și se preocupă de sănătatea lor. PSD a mărit substanțial salariile medicilor, iar Consiliul Județean Vrancea, condus de administrația PSD, a dotat Spitalul Județean cu aparatură la cele mai înalte standarde, inclusiv Unitatea de Primiri Urgențe, în valoare de milioane de euro. Acesta este adevărul pe care nu îl poate contesta nimeni, nici măcar oponenții noștri politici, care se războiesc cu medicii și pacienții și ne pun tuturor viața în pericol!”.


Articol executat de SC MEDIA UNO SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here