Ionuț Anghel va fi înmormântat joi. Fiul și soția lui au nevoie de sprijinul nostru

0
28036

Ionuț Anghel a murit luni, la numai 33 de ani. În februarie 2018, își spunea trista poveste pentru „Monitorul de Vrancea”, în încercarea de a fi auzit de cei care aveau putere de decizie. Ne spunea, încă de atunci, că singura lui șansă era transplantul de plămâni. În 2011, povestea Ionuț Anghel, a început să obosească tot mai des, iar respirația să îi fie tot mai greoaie. După mai multe controale și internări, a fost operat, dar problemele respiratorii au continuat, astfel că Ionuț a fost de mai multe ori internat la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. În 2013, Ionuț a contractat o bacterie intraspitalicească, ce nu ceda la nici unul dintre tratamentele pe care medicii bucureșteni i le-au prescris, inclusiv autovaccinul. Medicii l-au supus pe Ionuț și unui tratament cu antibiotice în încercarea de a distruge bacteria care s-a localizat în plămânii și așa bolnavi. Ionuț Anghel fusese diagnosticat cu „boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) stagiu IV, clasa C, cu obstrucție de 80%. Insuficiență respiratorie cronică. Bronsectazii bilaterale supurente suprainfectate, colonizat cu Pseudomonas Aeruginosas”. „Sunt nevoit să folosesc aparatul de oxigen cel puțin 17 ore pe zi (aceasta fiind și recomandarea medicilor)”, ne mărturisea în februarie 2018, Ionuț Anghel.

Inspector IT la Primăria orașului Mărășești, Ionuț Anghel a reușit să ajungă la spitalul AKH din Viena pentru un control. „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au mobilizat să îmi acorde o mână de ajutor, prin donațiile pe care le-au făcut, în urma publicării cazului meu în Monitorul de Vrancea”, ne-a spus atunci Ionuț Anghel, impresionat de faptul că oamenii care au aflat în ce situație se află, au reacționat.

La Viena, Ionuț a primit un diagnostic, un tratament și o speranță. „Diagnosticul preliminar al medicilor de aici este Zilien Dysplasis iar în urma research-ului făcut de mine, în română ar fi Dischinezie ciliară primară. În seara aceasta (vineri seară – n.r.) voi avea ultimul tratament intraspitalicesc și apoi cred că voi porni spre familia mea, spre casă, cu o speranță mare dată de acești medici. Vă mulțumesc tuturor pentru ce faceți pentru mine și pentru că mi-ați dat o șansă la viață. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”, transmitea atunci Ionuț Anghel.

Pe 19 februarie 2018, Ionuț a devenit tatăl lui Matei Ioan. Pe 13 aprilie, când băiețelul a fost botezat, Ionuț era internat în Spitalul Județean de Urgență din Focșani, după ce suferise o criză de respirație. Monitorul de Vrancea a continuat să scrie despre Ionuț și să aducă în atenția opiniei publice nevoia lui de ajutor.

Alături de Ionuț și de familia lui au fost Corina Momanu și Asociația Hope and Love for Life. La începutul lunii octombrie anul acesta, zeci de oameni au răspuns apelului Asociației și au strigat în Piața Unirii din Focșani: „Aer pentru Ionuț Anghel!‟. Dar pentru Ionuț Anghel, România n-a mai avut aer.

Acum, Corina Momanu ne cheamă alături de familia lui. „Pentru că am încercat să-i fim alături și sprijin lui Ionuț Anghel, cât a fost în viață, ca ultim omagiu, vă rog să-le fim sprijin celor rămași, Norei și băiețelului lor, Matei. O mamă singură a rămas cu rate, cu un copil și cu o durere ce nu i-o va putea acoperi nimeni! Putem însă să ne unim sufletele și să donăm, cum și cât poate fiecare. Îi putem aduce un omagiu lui Ionuț și ne putem demonstra nouă că deși lupta lui s-a încheiat pe pământ, el va dăinui în sufletele noastre. Ce spuneți, ne mai unim odată forțele pentru Ionuț?! Pentru Matei, pentru Nora?!

Ionuț a fost depus marți la Biserica din Mărășești, orașul copilăriei lui…orașul părinților lui. Înmormântarea va avea loc joi, 19 noiembrie, ora 11”, a transmis Corina Momanu.

Contul în care putem dona este deschis pe numele soției lui Ionuț – Anghel Nora Lorena, la BCR: RO67 RNCB 0081 1112 5148 0001

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here