Dr. Diana Stoica, singurul medic epidemiolog al Spitalului Judeţean Focşani, şi-a dat demisia acuzând „ultramegapolitizarea” managementului

0
6618

Dr. Diana Stoica, singurul medic epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani, şi-a anunţat demisia luni seară printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Medicul acuză „ultramegapolitizarea” managementului: „O zi la care nu m-am gândit că va veni…dar, … DA mi-am dat demisia din funcția de medic epidemiolog al Spitalului Județean de Urgență Focșani. De ce? Din multe motive adunate… de câteva luni… atunci când managementul «de top» al unei unități sanitare este ultramegapolitizat, să știți că lucrurile nu vor merge bine. Știu că nu sunt singurul medic care gândește acest lucru, însă pot afirma că sunt printre puținii care o pot spune, care o pot face public. Eu sunt unul dintre adevărații specialiști, eu contez, eu nu am abandonat lupta, dar nu voi permite niciodată nimănui care a «tras lozul câștigător» și a ajuns în «vârful» unei instituții sanitare, să își bată joc de munca mea și a echipei mele”.

Postarea medicului a adunat sute de reacţii și zeci de comentarii în rândul cunoscuţilor:

Medicul Ludmila Munteanu, care încă din luna mai și-a depus demisia din funcția de șef al secției de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Județean, a comendat la postarea dr. Stoica: „E o pierdere uriașă pentru spital! Nu stiu încotro ne îndreptăm în ritmul ăsta, dar știu sigur că tu Diana ești un OM de mare valoare, un medic dedicat profesiei, care ai încercat cu toată ființa să faci ca lucrurile să funcționeze cât mai bine în vremurile astea tulburi, o foarte bună colegă, care mereu ai găsit o soluție la orice problemă ridicată….pentru toate calitățile tale meriți să fii respectată, apreciată și lăsată să-ți practici profesia cum știi tu mai bine! RESPECT Diana și Doamne ajută să întâlnești oameni care să-ți aprecieze valoarea, așa cum meriți!”.

Mesajele de pe Facebook anunță plecarea și altor cadre medicale: „Mult succes Diana. Sunt convins că te vor urma și alții. Cât de curând.”

„Am zis de mult că e o luptă politica la nivelul spitalului și că asta nu ajuta nici personalul și nici pacienții, dar atunci mulți au migrat de colo colo. Așa că…”

În iunie, șeful secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean Focșani, medicul Mitel Burcă, a demisionat din funcție invocând atât motive personale, cât și nemulțumirile față de schimbările politice care au avut loc în spital.

Medicul care şi-a dedicat timpul liber vorbindu-le profesorilor despre COVID

Dr. Diana Stoica este secretarul Asociaţiei pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor (APCI) şi unul din cei doi medici epidemiologi ai judeţului Vrancea. Potrivit surselor noastre, dr. Diana Stoica lucrează cu jumătate de normă ca medic epidemiolog în cadrul Spitalului Municipal Adjud, spital suport covid. Prin natura profesiei lor, medicii epidemiologi se ocupă de prevenire, limitare şi educaţie în privinţa bolilor transmisibile şi netransmisibile, oferind o imagine clară a posibilelor boli care pot afecta populaţia. Vă reamintim că, în toamna acestui an, la iniţiativa dr. Diana Stoica, Primăria Municipiului Focşani a organizat o serie de instruiri pe tema covid în cele 20 de învăţănt preuniversitar de stat din Focşani, în cadrul cărora, medicul le-a explicat cadrelor didactice prezente la aceste şedinţe cum să prevină infectarea cu noul tip de covid.

Ce se va întâmpla de acum la Spitalul Judeţean Focşani în condiţiile în care medicul epidemiolog, respectiv, dr. Diana Stoica a demisionat în plină criză Covid?! Cine se va mai ocupa de monitorizarea şi controlul infecţiilor nosocomiale, cine va aviza circuitele medicale de funcţionare, cine va mai decide calitatea şi cantitatea dezinfectanţilor necesari în spital, cine mai ţine sub control răspândirea infecţiilor în spital, cine se va ocupa de campaniile de vaccinare a personalului spitalului pentru toate bolile contagioase precum hepatitele sau gripa, cine stabileşte timpii de de dezinfecţie în bloc operator, cine stabileşte zonele gri pentru pacienţii suspecţi?! Sunt doar câteva dintre întrebările la care liberalii care se tot perindă prin spital în vizite electorale, ar trebui să răspundă, pentru că îi vizează direct pe cetăţenii judeţului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here