FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii încheie sezonul pe locul al treilea!

0
394
  • CS Făurei – CSM Focșani 2007 1-1 (0-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Juncănaru, Panaite (86 Jurj), Munteanu, Ilie – Negoiță, Stancu (46 Vîlsan), Preoteasa, Manu (46 Gorovei)- Taciuc – Lemac.

CS Făurei: Popescu – Banu, Bănel Nicoliță, Mocanu, Stoian, Roată, Ion, Lungoci, Stelică Nicoliță, Niță. Rezerve: Aurel Nicoliță, Mario-Romeo Munteanu

În prima etapă a returului Ligii a III-a și ultima a sezonului oficial 2020-2021, CSM Focșani 2007 a terminat la egalitate, în deplasare, cu CS Făurei. Pentru a reface din paguba din meciul de acasă cu Valea Mărului, focșănenii aveau nevoie de victorie! Au fost aproape, la doar cinci minute! Așa cum au mai fost în sezonul de toamnă 2020. Au pierdut două puncte care i-ar fi ținut foarte aproape de ceea ce au echipele de pe primele două locuri. Nici distanța de patru puncte nu este de nerecuperat, așa cum aprecia într-un scurt comentariu pe facebook fostul – și poate viitorul – vârf al CSM 2007, Cătălin Costin. Însă va fi mult mai greu, în condițiiule în care Brăila și Galațiul – ca județe – au patru, respectiv trei formații în serie cu Focșaniul. Este o constatare care nu are vreo legătură directă – sau are – cu partida de sâmbătă dintre echipa lui Bănel Nicoliță și CSM Focșani 2007 în care oaspeții au dominat la posesie, însă ocaziile de gol mai limpezi au fost ale gazdelor. Și în care cel mai bun jucător al focșănenilor a fost portarul Apenciucesei, care a avut câteva intervenții de foarte bună calitate cu care a anulat goluri ce păreau iminente. Fotbaliștii Focșaniului au vrut, cu certitudine foarte mult, au pus presiune pe apărarea gazdelor, dar șuturile lor au dus mingea peste ori pe lângă poartă! Aceasta a fost istoria primei părți a meciului. În partea a doua, istoria s-a repetat până în minutul 65 când Gorovei, intrat după pauză, a șutat și mingea s-a dus în gol pentru 0-1. Celălalt jucător intrat în minutul 46 la CSM 2007, Vîlsan a prins un șut bun în minutul 75, dar Popescu a respins de la rădăcina barei! Nu a fost 0-2, ci 1-1, pentru că o eroare în apărarea oaspeților le-a servit brăilenilor ocazia – pe care nu au ratat-o, de a egala.

În loc de concluzii, preiau de pe facebook o postare a fostului meu coleg de redacție de la Șansa Vrânceană, Alexandru Paloșanu foarte bun cunoscător al fenomenului fotbalistic vrâncean și analist obiectiv: ”Dacă stați să calculați câte puncte s-au pierdut cu ultimele 4 clasate, vă îngroziți și dvs.! Încă suntem la mâna noastră, însă șansele reale s-au diminuat și mai mult! Vedeți bine că echipele mici din GL și BR trag cu dinții (și) pentru prima echipă a județului lor…”. Subcriu! Cu adaosul că sâmbătă focșănenii ar fi câștigat ușor dacă îl aveau în echipă pe Bănel Nicoliță!

          CSM Focșani 2007 a încheiat sezonul pe locul al treilea, cu 18 puncte, la patru de primele două clasate, Dacia Unirea Brăila și Oțelul Galați.

 Rezultatele etapei și marcatorii

Dacia Unirea Brăila – Avântul Valea Mărului 4-0 (0-0). Au marcat Batchabi – minutul 47, Cocîrlă – 56, Patrick Petre – 85, Robu – 88.
Sporting Lieşti – Sportul Chiscani 3-0. Au marcat Dănăilă, de două ori, Mihu.
SC Oţelul Galaţi – CSM Râmnicu Sărat 3-1 (1-0). Au marcat Gavrilă – 35, 50, Răducan – 58, respectiv Cîmpeanu – 79.
CSM Bacău – Viitorul Ianca 0-2 (0-2).
7 (25 – penalty), 9 (32)
CS Făurei – CSM Focşani 1-1 (0-0). Au marcat Roată – 85, respectiv Gorovei – 64.

 Foto, Gigi Căldare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here