Elevii și părinții fac apel la Ministerul Educației pentru reluarea competițiilor școlare

0
2117

Olimpici, părinţi şi profesori fac apel la Ministerul Educaţiei să revină asupra ordinului prin care competiţiile şcolare sunt suspendate şi în acest an şcolar. Ei le cer oficialilor să găsească soluţii ca elevii atraşi de performanţă să nu piardă. Propun şi o variantă sigură: olimpiadele online. Elevii din ani terminali, cei mai afectaţi, transmit un apel emoţionant: să nu li se ia şansa de a-şi împlini visul, portivit m.stiri.tvr.ro.

Ţara are de pierdut dacă tinerii români lipsesc din competiţia excelenţei şi sunt demotivaţi, spun olimpicii. Bogdan Teodorescu, olimpic la astronomie, este unul dintre tinerii care-i cer ministrului Educaţiei să schimbe decizia care amână încă un an olimpiadele şcolare. Matei Mirică se pregăteşte din clasa a V-a pentru performanţă. Şi a cucerit aurul, argintul şi bronzul la competiţiile naţionale şi internaţionale. Medaliile cântăresc şi la admiterea la universităţi de top. Edis Memiş a adus României multe medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică, la Balcaniada pentru seniori şi nu numai. Acum este în primul an la Harvard College în SUA. Acolo, olimpiadele au fost amânate doar o lună.

Şi părinţii şi profesorii olimpicilor spun că olimpiadele pot fi organizate în siguranţă online, măcar în primele faze. Avem deja experienţa Olimpiadelor Balcanice şi a Olimpiadei Internaţionale, organizate impecabil pe Internet, arată Societatea de Ştiinţe Matematice, care propune ca în primăvară faza finală să fie susţinută în centre universitare, cu măsuri de siguranţă medicală.

Părinţii olimpicilor îi cer şi preşedintelui ţării să intervină pentru ca olimpiadele să fie organizate în acest an şcolar.

O petiţie online în acest sens a strâns deja peste 1.100 de semnături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here