Handbal juniori – Un focșănean în curtea lotului național!

0
693

          Alexandru Golea, sportivul CSM Focșani 2007 a fost convocat la pregătire la Lotul Național de Juniori organizată în perioada 14-22 noiembrie, la Călărași, de Federația Română de Handbal. În documentul de convocare este precizat că sportivul se va prezenta cu ”echipament sportiv pentru antrenamente și jocuri oficiale (primit în cadrul acțiunilor anterioare), minge, elastic prevenție”. În una dintre fotografiile ce însoțesc textul, Alex este echipat în treningul oficial an naționalei, pe care l-a primit la convocările de până acum. Am făcut această precizare, necesară, în condițiile în care conducătorul de joc la juniorilor 2 ai CSM 2007 participă la cantonamente de pregătire și alte acțiuni organizate de FR Handbal din urmă cu câțiva ani.

A fost o prezență constantă, semn al calităților sale, al aprecierii de specialiștii federali a modului în care se antrenează și evoluează în competiții cu echipa sa de club. Pentru cei care au urmărit în timp creșterea copiilor care au început handbalul la CSM 2007 și evoluția lor în competiții era evident că Alex Golea are ceea ce îi trebuie pentru a deveni un jucător de valoare. Depinde de el să ajungă acolo unde talentul îi dă dreptul! Până acum nu a rispit ocaziile primite! Așa cum îl știu, nu o va face nici de cum încolo!

Dincolo de ceea ce înseamnă pentru Alexandru Golea, în plan personal, convocarea sa pentru pregătire centralizată la Lotul Național de juniori constituie o confimare a valabilității proiectului început cu mai mulți ani în urmă de profesorul Viorel Ciubotaru, antrenorul echipei de handbal seniori și directorulCSM Focșani 2007. Proiect prin care au fost aduși către handbal mulți copii pentru a constitui rezervorul de jucători care să alimenteze în perspectivă formația de Ligă Națională. Împreună cu Alex Golea au mai fost în unele perioade la acțiuni ale FRH și alți puști ai CSM Focșani 2007. Foarte probabil că vor mai fi. Până atunci, este de reținut că Alex Golea a fost convocat chiar și într-un an în care handbalul de juniori a fost pus între paranteze. Ceea ce spune că nu este o convocare de conjunctură, ci una care are în vedere un jucător de certă perspectivă, pentru hadbalul românesc, dar înainte de toate pentru cel focșănean!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here