Gabriela Firea: Este foarte greu pentru toţi copiii din ţară să înveţe online

0
35

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, că ultimele măsuri pe care guvernanţii le-au luat pentru combaterea pandemiei arată că nu le pasă de români, adăugând că este foarte greu pentru copii să înveţe online, foarte mulţi dintre ei nici măcar nu au acces la aparatură electronică de ultimă generaţie sau la internet. „Ultimele măsuri ale Guvernului PNL Orban arată nu doar cinism, este un cuvânt prea uşor, prea blând, ci faptul că nu le pasă de români. Pentru ei este mult mai simplu să închidă, să restricţioneze, să amendeze decât să procedeze la fel ca întreaga Europă şi anume să aibă programe şi măsuri care să ţină cont, practic, de populaţie. Suntem singura ţară din Europa în care, în loc să testăm elevii şi profesorii, Guvernul a decis închiderea şcolilor. Mă doare acest lucru nu doar ca om politic, mă doare ca mamă, ca persoană. Este foarte greu pentru toţi copiii din ţară să înveţe online, foarte mulţi nici măcar nu au acces la aparatură electronică de ultimă generaţie sau la internet şi atunci nu facem altceva, în această perioadă, decât să asistăm la o guvernare care îi duce pe copiii noştri la analfabetism”, a afirmat Firea, într-o conferinţă de presă, la sediul PSD.

Cât priveşte pieţele agroalimentare, în opinia sa „era mult mai normal, mai util, eficient să se organizeze în aceste pieţe circuite sanitare sigure atât pentru cei care îşi desfac produsele, cât şi pentru cumpărători”. „A fost mult mai simplu, dar foarte dur, cu efect umilitor şi cu efecte catastrofale pentru toţi românii, să se închidă aceste pieţe”, a susţinut Firea.

Ea a adăugat că „era mult mai normal” să li se explice tinerilor, adolescenţilor, „celor care este normal să aibă o viaţă mai activă”, că trebuie să se protejeze, „decât să ieşi la televizor, aşa cum a făcut premierul Orban, şi să faci o declaraţie plină de ură faţă de adolescenţi şi faţă de tineri jignindu-i şi numindu-i răspândaci ai coronavirusului”. „Nu cred că există undeva în România, în Europa sau în lume un tânăr care, cu bună ştiinţă, să dorească să transmită virusul, astfel încât el să fie catalogat de o autoritate, şi nu una oarecare, ci chiar premierul, ca fiind un răspândac, pentru că acest termen are o conotaţie negativă oricât ar încerca cei de la guvernare să îmbrace acum, să coafeze acest termen scăpat. Nu a fost doar un porumbel scăpat, asta este de fapt gândirea premierului Orban şi anume măsuri dure faţă de populaţie, niciun fel de milă faţă de români şi nepăsare pe toată linia, pentru că această criză sanitară gestionată falimentar de Guvernul Orban nu creează doar probleme majore în ce priveşte sănătatea şi viaţa oamenilor, ci creează probleme aproape de nerecuperat şi în economie”, a susţinut ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here