Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii au încheiat cu victorie turul campionatului!

0
369
  • Viitorul Ianca – CSM Focșani 2007 0-1 (0-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Juncănaru, Munteanu, Panaite, Ilie – Negoiță, Preoteasa, Stancu (79 Vîlsan), Manu (79 Gorovei) – Taciuc – Lemac (90+1 Jurj).

Antrenor, Alin Chița

Viitorul Ianca: Mitrea – Colniceanu, Postolea, Necoară, Dima, Iorga, Băcanu, Chivu, Radu, Coteț, Ioan. Au mai jucat Mucuța, Ion, Cristea și Coman.

Antrenor, Laurențiu Ivan

 

          CSM Focșani 2007 a încheiat cu victorie turul campionatului și a urcat pe locul al treilea al clasamentului seriei a 2-1 a Ligii a III-a. Ieri, la Ianca, într-o partidă amânată din runda a 8-a din cauză că focșănenii au avut echipa redusă de Covid la mai puțin de 13 jucători, CSM 2007 a dispus de formația locală Viitorul cu 1-0. Oaspeții au plecat la Ianca având ca obiectiv limpede obținerea a trei puncte, altă variantă fiind pentru ei complet contraproductivă! Miza jocului și-a pus la început amprenta asupra evoluției apărătorilor oaspeților care au făcut în primele 9 minute trei mari erori în urma cărora au scăpat basma curată doar pentru atacanții gazdelor nu au avut calitatea să transforme în goluri cadourile primite! Treptat, însă defensiva Focșaniului a devenit sigură în prestația sa, echipa în ansamblu a devenit stăpână pe teren, și și-a creat câteva situații de gol. În minutul 25, Manu, de pe stânga, a șutat puternic pe jos, la rădăcina barei, Mitrea a respins în față, dar nu a venit nici un focșănean să trimită în poartă. Un minut mai târziu, după o lovitură de colț de pe dreapta, Lemac a prelungit traiectoria mingii în mijlocul careului de unde Stancu a reluat cu latul spre poartă, dar un fundaș venit din  lateral a respins: În minutul 34, Stancu a tras tare de la 30 de metri, jos, aproape de stâlpul porții, Mitrea a respins, dar le reluare nu a fost nici un focșănean.

Putea fi gol în minutul 42 când Taciuc – foarte bun și ieri, a urmărit o pasă trimisă lung din apărarea oaspeților, pe stînga, a preluat, a liftat peste portar, însă mingea s-a dus puțin pe lângă stâlpul din partea opusă al porții Viitorului.

Partea a doua a jocului, a început cu atacuri ale oaspeților: în minutul 46, Stancu a șutat de la 30 de metri puțin pe lângă vinclu, după care focșănenii au rispit cu lejeritate două lovituri libere din apropierea careului și un corner. Minutul 67, putea aduce golul gazdelor, însă oaspeții au avut șansă la o lovitură de colț bine valorificată de Viitorul.

Apropierea finalului de meci i-a făcut pe oaspeți să forțeze deschiderea scorului care s-a produs în minutul 76 după ce Taciuc, la un duel unu la unu, a fost faultat în careu iar Lemac a transformat cu siguranță penaltiul primit de echipa sa. Chița a schimbat, au intrat Gorovei și Vîlsan, a căror prospețime a iuțit jocul focșănenilor care s-au apropiat de mai multe ori de poarta lui Mitrea, fără să finalizese, însă. Minutul 89 putea să aducă mare pagubă oaspeților, dar mingea trimisă foarte bine de Necoră din lovitură liberă de la 17 metri a trecut la câteva palme de stâlpul din stânga al porții lui Apenciucesei.

Meciul s-a terminat cu 1-0 pentru CSM Focșani 2007care a urcat pe locul al treilea al clasamentului, la egalitate de puncte – 17, dar cu un golaveraj mai bun cu CSM Râmnicu Sărat, revelația seriei! Și la două puncte de Dacia Unirea Brăila și Oțelul Galați, aflate pe primele două locuri, cu câte 19 puncte.

          Sâmbătă, 14 noiembrie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare cu CS Făurei, în ultima partidă a sezonului.                 

          Clasament: 1. Dacia Unirea Brăila – 19 puncte; 2 Oțelul Galați – 19 puncte; 3. CSM Focșani 2007 – 17 puncte; 4. CSM Râmnicu Sărat – 17 puncte; 5. Viitorul Ianca – 13 puncte; 6. Sporting Liești – 13 puncte; 7. CSM Bacău – 10 puncte; 8. Avântul Valea Mărului – 7 puncte; 9. CS Făurei – 6 puncte; 10. Sportul Chiscani – 5 puncte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here