Vor merge cadrele didactice „efectiv la poarta fiecărui elev” care nu are tabletă și/sau internet, după cum afirmă șefa IȘJ Vrancea?

0
1506

 Peste 12.300 elevi solicită tablete, doar aproximativ 7.800 sunt în curs de achiziție, dar nu se știe când vor „ajunge efectiv în Vrancea”

 

Peste 12.300 de elevi au solicitat tablete pentru a putea participa la lecţiile online, dar mai puţin de 8.000 de dispozitive electronice sunt în curs de achiziţie pentru judeţul Vrancea, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean Şcolar (IŞJ), scrie AGERPRES. „Avem două direcţii de achiziţie, una dintre ele pe linia Ministerului Educaţiei, unde avem o achiziţie de 5.806 de tablete, un lot care nu ştim când va ajunge efectiv în Vrancea. Aşteptăm şi noi cu nerăbdare să primim aceste tablete. Ele vor fi distribuite conform necesarului pe care şcolile l-au făcut în primăvară. O altă direcţie de achiziţie echipamente electronice se va face prin Hotărârea de Guvern 756, un lot pentru 2.036 de tablete şi 190 de laptopuri, care se află deja în derulare. Valoarea este de circa 500.000 de euro”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul adjunct al IŞJ Vrancea, Daniel Gherasim.

La rândul ei, PNL-ista Daniela Marchitan, IŞJ Vrancea, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că peste 12.300 de elevi din judeţ au solicitat tablete. „La momentul acesta, potrivit bazei de date, aplicaţiei Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, elevii au solicitat 12.337 tablete. Din datele pe care le avem, din cele 452 de structuri şcolare la nivel de judeţ, 32 de structuri arondate nu sunt conectate la internet sau au semnal slab”, a spus Daniela Marchitan. Ea susţine că IŞJ Vrancea pregăteşte un plan de intervenţie pentru copiii care nu au posibilitatea de a participa la lecţiile online, prin care aceştia să aibă la dispoziţie fişe de lucru pe suport de hârtie.

„IŞJ Vrancea lucrează la un plan de intervenţii la nivel de judeţ, astfel încât să putem interveni acolo unde copiii nu dispun de mijloace electronice. Identificăm cazurile unde copiii nu pot lucra sub nicio formă în sistem online. Acolo vom lua legătura cu colegii de specialitate, aşa încât să putem interveni şi cu materiale în format letric (document imprimat (listat) pe un suport de hârtie – n.r.). Ne-am propus să mergem efectiv la poarta fiecărui elev aşa încât să fim aproape de aceşti copii”, a precizat Marchitan.

Bineînțeles că, deși folosește pluralul, este puțin probabil că profesoara de matematică de la șefia IȘJ, cu greșeli flagrante de limba română în CV, va însoți cadrele didactice „efectiv la poarta fiecărui elev”, cu atât mai puțin în cătunele cu case răsfirate, în prag de iarnă. Dar din confortul biroului încălzit este foarte simplu de vorbit.

În anul şcolar 2020-2021, în judeţul Vrancea sunt înscrişi la cursuri aproape 50.000 de elevi, dintre care 8.600 preşcolari, peste 15.600 de elevi în învăţământul primar, 12.321 la gimnaziu şi 12.516 de elevi în licee sau şcoli profesionale, mai scrie AGERPRES.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here