Profesor din Vrancea, sancționat pentru că a refuzat să predea online; foarte mulți profesori vrânceni se pensionează

0
3666

Primele cazuri de profesori sancționați pentru că au refuzat să predea online au fost înregistrate în județele Dâmbovița și Vrancea, scrie edupedu.ro. Inspectorul școlar general, PNL-ista Gabriela-Daniela Marchitan, a declarat pentru sursa citată că “omul nu a vrut să-și facă orele și i s-a tăiat salariul, la nivel de școală. În momentul în care nu îți faci ora, aceea nu e plătită. E o chestie normală”.

“În acest an școlar s-a întâmplat, școala era pe scenariul galben și trebuia să lucreze oamenii și online. Dar și-a revenit, s-a rezolvat problema”, a precizat pentru Edupedu.ro, liberala Marchitan. “Nu mi s-a semnalat la momentul acesta să fie și alte sancțiuni de salarizare”, a continuat aceasta.

Inspectoarea a adăugat că sunt, în schimb, “foarte multe pensionări”. “Oamenii nu mai vor să lucreze și au cerut pensionarea. Și mai aveam și oameni care ceruseră prelungirea activității și acum nu mai vor, pentru că nu mai vor să lucreze în sistemul ăsta”, a declarat Gabriela-Daniela Marchitan pentru Edupedu.ro. Aceasta a adăugat că pensionările nu sunt deocamdată “o problemă, pentru că în urma concursului de titularizare au rămas persoane care nu au avut catedre și atunci apelăm la lista cu oamenii care au concurs și la momentul acesta acoperim”. “Nu pot să vă spun o cifră, pentru că nu am ținut o contabilitate, atâta vreme cât am putut acoperi orele”, a afirmat inspectoarea.

Oficialul a declarat că “majoritatea profesorilor chiar lucrează. Sunt probleme acolo unde nu avem device-uri. Profesorii se pot întoarce în școală sau să ia laptopuri din școală. E problema elevilor care nu au device-uri și ne gândeam în week-end cum putem să intervenim acolo. Aștept și de la domnii diriginți niște variante, probabil vor merge și acasă la copii cu materiale și teste. Vrancea e județ cu zonă de munte și sunt unele zone cu probleme”.

PNL-ista Gabriela-Daniela Marchitan a spus pentru edupedu.ro că 5.200 de copii au solicitat tablete, “dar așteptăm să vină. Avem și noi un proiect la nivelul inspectoratului și așteptăm. Înțeleg că la nivel de țară e foarte greu de făcut o achiziție”.

“Și din școli au mai primit copiii, din laboratoare li s-au dat copiilor tablete, laptopuri acolo unde există internet și copilul nu are posibilitatea să-și ia. Dar problema este acoperirea cu internet. În zona Mărășești au mai mers doamnele învățătoare cu fișe la copii. O să facem echipe de lucru, ca să intervenim și să ajutăm”, a declarat Gabriela-Daniela Marchitan.

Începând de astăzi, la „ordinul” lui Iohannis și al guvernului săi, toți elevii trebuie să învețe online. Nu contează dacă au sau nu au laptopuri, tablete sau telefoane, nu contează dacă au acces la internet, ordinul se execută, nu se discută.

Deși liberala Marchitan a declarat că 5.200 de copii din Vrancea au solicitat tablete, ISJ Vrancea a scos la licitație, pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), un contract care prevede achiziționarea a doar 2036 tablete PC și 190 de laptopuri. Când vor ajunge, chiar și acestea, la elevi și profesori? Răspunsul este greu de dat. Achiziția durează cel puțin 30 de zile și asta dacă nu sunt contestate firmele declarate câștigătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here