GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii au revenit în competiție cu victorie!

0
229

CSM Focșani 2007 – Sporting Liești 3-2 (1-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Juncănaru, Maftei, Panaite (88 Bratu), Mic (65 Ilie) – Negoiță (46 Dascălu), Stancu, Preoteasa, Manu – Ghenovici (68 Gorovei)– Taciuc.

Sporting Liești: Vădeanu – Voicu, Năstase, Milea, Moldoveanu, Mihu, Iancu, Lupu, Stan, Dănăilă, Manea. Rezerve: Brăneț, Zărnescu, Hodorogea, Grigoraș, Munchiu, Bucevschi, Gîtă, Călin, Iftimie.

           CSM Focșani 2007 a ieșit de sub imperiul Covid-ului cu victorie după o înfrângere acasă și un meci amânat. Sâmbătă, 7 noiembrie, pe stadionul Milcovul, într-o partidă începută la ora 14:00, focșănenii, au câștigat în fața Sporting-ului Liești cu 3-2. Partida cu lieștenii era de așteptat să fie dificilă, așa cum au fost pentru focșăneni cam toate întâlnirile indiferent dacă au fost pe teren propriu sau în deplasare. Echipă bine așezată în teren, cu un pronunțat apetit ofensiv, Sporting pornea cu șansa ei la victorie, mai cu seamă că gazdele se prezentau la meci fără vârfuri de atac veritabile, în condițiile în care Jurj acuza probleme de sănătate post Covid iar Lemac era în izolare. Mai mulți jucători foarte importanți reveneau pe teren după ce făcuseră doar două-trei antrenamente. Cu echipa lucrase – așa cum s-a văzut în meci, bine, în ultima săptămână și jumătate șeful Centrului de juniori, Adrian Toma, iar de joi revenise și secundul Cristian Tănase. În lipsa vârfurilor specializate, rolul lor le-a fost atribuit, pe rând, lui Taciuc și Stancu, care au și marcat câte un gol! În ultima parte a întâlnirii a intrat vârf Gorovei a cărui bună tehnică în regim de viteză nu a putut fi, totuși, valorificată în spațiul restrîns din zona careului adversarilor. În ansamblu, CSM 2007 a arătat bine sâmbătă, chiar dacă a primit două goluri care i-au părut a-i pune, la un moment dat, sub semnul, întrebării, victoria.

Cum a fost jocul!

Meciul a început cu ofensiva gazdelor, în primul minut Maftei reluând mingea puțin pe lângă poartă, după o lovitură de colț. Apoi jocul s-a dus mai mult între cele două careuri până în minutul 18, când Sporting a avut o lovitură liberă de la marginea careului: a bătut Lupu pe jos iar Apenciucesei a prins. Până la finalul primei părți a întâlnirii, mai periculoase au fost atacurile focșănenilor: în minutul 26, Juncănaru a trimis într-un adversar din lovitură de colț, mingea i-a revenit, a centrat lung, peste careu, până la Stancu care a recentrat cu capul iar din careu Panaite, nemarcat, nu a reușit să devieze în poartă; în minutul 43, Juncănaru din dreapta i-a pasat în centru lui Taciuc, a urmat o preluare scurtă, un șut imparabil, pe jos, și mijlocașul Focșaniului a deschis scorul!

Debutul părții a doua a fost fulminant pentru gazde! Cu o bandă stânga laborioasă, cu un Manu în mare vervă, CSM 2007 a făcut apărarea oaspeților să recurgă la faulturi repetate. La primul dintre acestea, de la 17 metri, Stancu, din lovitură liberă,a șutat puternic, a spart zidul și a trimis mingea jos, lângă stâlpul din dreapta lui Vădeanu: făcut 2-0! Era minutul 47. Patru minute mai târziu, Manu a scăpat spre poartă, Vădeanu i-a ieșit în întâmpinare cu fault dur, a primit galben, iar din lovitura liberă acordată de la colțul careului de 16 metri Preoteasa a trimis, impecabil lângă stâlp și a făcut 3-0! Scor la care focșănenii s-au relaxat, stare speculată de oaspeți care au marcat de două ori, prin Dănăilă, în minutul 58 și Munchiu, în minutul 63. Până la final nu a mai înscris nici una dintre echipe și CSM Focșani 2007 a trecut cu bine de un adversar mereu redutabil. A fost victoria întregii echipe, care merită felicitată, cu un plus pentru cei trei marcatori și pentru Manu, revenit la forma de zile bune!

          Miercuri, 11 noiembrie, de la ora 14:00, CSM Focșani 2007 are programată restanța din etapa a opta, cu Viitorul Ianca.

 Rezultatele etapei și marcatorii
Dacia Unirea Brăila – CSM Râmnicu Sărat 2-2 (1-1 ). Au marcat Ioniță, minutul 14, Zamfir -53, rspectiv Ioniță – 43, Cazan – 68.
CSM Focşani – Sporting Lieşti 3-2 (1-0). Au marcat Taciuc  – 43, Stancu -47, Preoteasa -51, respectiv Dănăilă -58, Munchiu – 63.
CS Făurei – Viitorul Ianca 1-1. (0-1). Au marcat Bănel Nicoliță -59, respectiv Mucuță -37.
CSM Bacău – Avântul Valea Mărului  2-1 (0-1). Au marcat Antal – 46, Priboi –  48, respectiv Spînache – 40.

SC Oţelul Galaţi – Sportul Chiscani 7-0 (4-0). Au marcat Ioniță -6, autogol, Răducan – 27, Gavrilă -28, Ghiocel – 39, Nica -57, Matei – 73, Alecu – 75.

Clasament

1.Dacia Unirea Brăila – 19 puncte; 2. Oțelul Galați – 18 puncte; 3. CSM Râmnicu Sărat – 17 puncte; 4.CSM Focșani 2007 – 14 puncte (un joc mai puțin disputat); 5. Viitorul Ianca – 13 puncte (un joc mai puțin disputant); 6. Sporting Liești – 13 puncte; 7. CSM Bacău – 10 puncte; 8. Avântul Valea Mărului – 7 puncte; 9. CS Făurei – 6 puncte; 10. Sportul Chiscani – 5 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here