GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Doar victoria face bine focșănenilor!

0
206

Turul campionatului Ligii a III-a seria a 2-a se încheie pentru CSM Focșani 2007 pe stadionul Milcovul unde va întâlni mâine, 7 noiembrie, de la ora 14:00, pe Sporting Liești. Este o întâlnire între două formații care au o, relativ lungă, istorie a unor meciuri – amicale ori oficiale – de când Focșaniul și-a reînființat echipa de seniori. S-ar putea spune și că focșănenii și lieștenii se cunosc foarte bine, chiar dacă la CSM 2007 sunt mulți fotbaliști veniți în ultimul campionat și jumătate. Altfel spus, combatantele de mâine, de pe Milcovul, nu prea au secrete una față de alta. Așa cum arată clasamentul formațiile din Focșani și Liești sunt de valori apropiate, rezultatul întâlnirii urmând să fie decis de forma de moment a fiecăreia, de cât de mult își dorește una ori cealaltă să câștige. Înainte de toate, de câți jucători valizi, au dintre cei de bază.

Formația focșăneană, care a fost calamitată grav de Covid, a jucat cu o formulă improvizată în urmă cu două etape și a fost nevoită să-și amâne partida de sâmbăta trecută, și-a recuperat o parte din jucători, care au prins zile de pregătire – mai multe ori mai puține – după cum au ieșit din izolare sau carantină. Joi, la antrenamentul de după amiază, condus de Adrian Toma și Cristian Tănase, în lipsa lui Alin Chița, aflat în izolare, au fost 19 jucători. Puțini, față de numărul celor din lot, dar cu care poate fi alcătuită o echipă care să câștige partida cu Sporting Liești. Focșănenilor doar victorie le poate face bine pentru a mai spera să rămână în cursa pentru unul dintre primele două locuri. Orice punct pierdut de aici încolo înseamnă să se despartă de gândul la promovare! Sunt la 7 puncte de primul loc – este adevărat, cu un meci mai puțin jucat iar liderul, Dacia Unirea Brăila are meci cu CSM Râmnicu Sărat, din care poate lua trei puncte. Pentru CSM 2007, un egal la Brăila ar fi rezultatul cel mai bun! A doua clasată, Oțelul Galați are joc pentru golaveraj.

Întrebarea este dacă echipa antrenată de Alin Chița are argumente să pretindă meci câștigat în fața Sporting-ului. Antecedentele nu sunt prea încurajatoare în situația în care focșănenii au pierdut de două ori în actuala ediție de campionat, în ambele situații, pe teren propriu, chiar dacă adversarele au fost o grupare, cea brăileană, pe care o întrecuseră cu 7-0 în amicalul disputat cu o lună înaintea întâlnirii oficiale și o alta, clasată pe ultimul loc la data jocului – Avântul Valea Mărului. Cauzele au părut a fi de ordin fizic, dar mai degrabă de ordin psihic. Focșănenii par a avea un gen de teamă să tragă la poartă când timpul încă le este la îndemână, iar când intră în criză de timp își pierd luciditatea pe care o au, de regulă, în meciurile din deplasare unde au câștigat în acest sezon de trei ori și de două ori au terminat la egalitate!

În partida de mâine, chiar dacă vor lipsi din lot jucători importanți, antrenorii au la dispoziție suficient de mulți fotbaliști cu care să joace pentru a lua toate punctele. Cea mai recentă întâlnire dintre CSM Focșani 2007 și Sporting Liești a fost tot pe Milcovul, în urmă cu aproape un an și s-a terminat cu 1-0 pentru gazde. Cel puțin tot atât este de așteptat să arate și mâine tabela de marcaj instalată joi pe Milcovul și care la probe arăta ba 1-0, ba 5-2. Am ales pentru ilustrare mai multe fotografii, înclusiv cu scorul de 0-0, cel de început, cu încrederea că după 90 de minute va arăta cu un gol mai mult în dreptul gazdelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here