Baschet juniori – Anul competițional 2020-2021, proiectat să înceapă în decembrie!

0
83
  • Federația – viziune pe cinci ani pentru dezvoltarea baschetului pe zone geografice

Competițiile naționale ale juniorilor, ediția 2020-2021 sunt proiectate de Federația Română de Baschet să înceapă în luna decembrie. Într-o comunicare făcută către cluburi cu câteva zile în urmă, Federația anunță că în primele faze ale întrecerii naționale va ține cont de criterii geografice în organizare astfel încât echipele să facă deplasări cât mai scurte. Echipele din Focșani vor evolua în Regiunea Sud-Est, alături de formații din județele Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița Călărași, Constanța. CSM 2007 LPS Focșani a comunicat cu ceva vreme în urmă FR Baschet că în campionatul ce urmează va participa cu formația U 18, campioana României în 2020. În Zona Sud Est și-au mai exprimat intenția de a participa la campionat la această categorie de vârstă AC Mc Ball Mangalia, CS Fly OC Constanța, CS Phoenix Constanța, CSS nr. 1 Constanța, ACS Pirates Brăila, CSS Tulcea, SCM Galați, CSS Buzău. Urmează să confirme, perioada de înscriere fiind stabilită pentru 2-15 noiembrie.

Federația a comunicat că dacă la unele categorii de vârstă, într-o zonă nu vor exista minimum trei echipe pentru a fi organizată competiția, acestea pot opta pentru participarea la întrecerea din altă grupă ori să se retragă din campionat. În cazul formațiilor U 18, grupa Sud -Est, cu nouă formații, este cea mai populată după Sud, grupa Bucureștiului și a zonelor învecinate. Pentru că grupa Nord-Est are doar două echipe U 18 -ACS Sto Mart Unirea Iași și ACS Petras Piatra Neamț este foarte posibil ca acestea să se alăture Sud-Est-ului.

În prima fază a campionatului, cea pe zone, cu două turnee, pot participa cluburi afiliate FR Baschet, dar și cluburi afiliate doar asociațiilor județene care nu au, însă dreptul să promoveze în fazele semifinală și finală.

Faza zonală va fi urmată de cea regională – organizată în cele trei mari regiuni istorice Moldova și Sudul țării până la Prahova, Ilfov și Giurgiu, Sudul României, și Transilvania. Încheierea competiției va fi făcută cu turneul semifinal și turneul final.

Primul turneu pentru echipele U 18 urmează să aibă loc în zilele de 19 și 20 decembrie.

Așa cum a comunicat Federația, zonele geografice stabilite sunt cele pe care care dorește să le dezvolte în viitorii cinci ani din perspectiva baschetului și să organizeze competiții zonale sub coordonarea asociațiilor județene de profil reprezentative!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here