Școli din Vrancea, participante la un proiect ce urmărește stimularea interesului fetelor pentru domenii și cariere preferate de băieți

0
448

Junior Achievement România lansează cea de-a treia ediție a proiectului WiSTEM2D, derulat în parteneriat cu Johnson & Johnson și dedicat orientării în carieră în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei, Matematicii, Manufacturii și Design-ului (STEM2D). Proiectul propune includerea unui număr de 8.000 de elevi din clasele V-XII de la peste 200 de școli din întreaga țară. Materialele educaționale, dezvoltate și adaptate pentru învățarea hibridă, sunt disponibile gratuit în versiune digitală, iar cursurile se vor desfășura sub coordonarea a peste 260 de profesori și a voluntarilor Johnson & Johnson.

Din județul Vrancea vor participa la ediția din acest an școli din localitățile: Focșani, Găgești și Mirceștii Noi:

– Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu, Focșani

– Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Focșani

– Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Focșani

– Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, Focșani

– Școala Gimnazială Găgești

– Școala Gimnazială Vânători, Structura Mirceștii Noi.

„Promovat la nivel internațional din anul 2015, WiSTEM2D – Women in Science, Technology, Education, Mathematics, Manufacture and Design este un proiect destinat elevilor, studenților și profesioniștilor din mediul de afaceri. În România, proiectul se concentrează pe orientarea în carieră a elevilor din clasele gimnaziale și liceale, urmărind stimularea interesului fetelor pentru domenii și cariere STEM²D, considerate în general ca fiind preferate de băieți”, se arată într-un comunicat de presă.

În calitate de partener strategic, Junior Achievement, împreună cu cadrele didactice înscrise în proiect și voluntarii Johnson & Johnson România angajați în cadrul diviziilor de produse farmaceutice, dispozitive medicale și produse pentru consumatori, coordonează sesiuni de învățare online și față în față inovatoare, bazate pe atenție, explorare, reflecție și elemente practice, pentru a-i inspira pe elevi să-și identifice vocația profesională printr-o cunoaștere mai îndeaproape a domeniilor STEM2D.

Elevii și profesorii din clasele înscrise în proiect vor putea alege din peste 10 activități în limba română și peste 40 activități în limba engleză. Voluntarii J&J vor contribui cu expertiza lor profesională în domeniile de activitate ale companiei, vorbind despre activitatea lor de zi cu zi, despre motivațiile și satisfacțiile lor profesionale. Johnson & Johnson susține femeile de peste 130 de ani oferind instrumente, resurse și oportunități pentru a avea succes la locul de muncă și acasă. Credem în puterea femeilor de a conduce și de a inova și vom continua să susținem și să accelerăm dezvoltarea liderilor femei. Încă de la lansarea în 2018 a iniţiativei WiSTEM2D în România ne-am propus să îi imprietenim pe cei mici cu ştiinţa şi să aducem în atenţia lor teme importante care încurajează interesul fetelor pentru inovaţie şi dorinţa de învăţare prin joacă. Dorim să creştem reprezentarea femeilor în domeniile STEM2D, iar obiectivul nostru până în 2025 este să sprijinim şi să inspirăm peste 2 milioane de fete la nivel global prin programul educaţional WiSTEM2D”, a menţionat Ioana Nainer, Patient Engagement, Advocacy & CSR Lead, Johnson & Johnson Romania.

Mai multe informații sunt disponibile la https://jar.ro/virtual-wistem2d

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here