„Jur credință cetățenilor județului Vrancea”. Marian Oprișan și Ionel Cel Mare, aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean

0
1889

Marian Oprișan, liderul grupului PSD din Consiliul Județean și Ionel Cel Mare, liderul grupului ALDE-Plus, au fost aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean, în ședința de joi a legislativului județean. Votul a fost secret, consilierii respingând cea de-a doua propunere a grupului PNL-USR, respectiv Mihăiță Lepădatu.

La finalul ședinței, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că va milita în permanență pentru dezvoltarea județului și binele vrâncenilor. „Jur credință cetățenilor județului Vrancea și îi asigur că sunt același om care am militat în permanență pentru dezvoltarea și mai binele locuitorilor județului Vrancea. Fie ca adevărul și dragostea să învingă minciuna, ura și dezbinarea”, a spus vicepreședintele Marian Oprișan.

De asemenea, vicepreședintele Ionel Cel Mare le-a mulțumit consilierilor județeni pentru încrederea acordată. „Mulțumesc tuturor consilierilor pentru încrederea pe care mi-ați dat-o. Am spus dintotdeauna că am fost și voi fi factorul de echilibru din Consiliul Județean Vrancea. Doresc să lucrăm în cei patru ani de mandat care încep de acum, să facem cât se poate bine pentru cetățenii județulului Vrancea, pentru județul Vrancea. Să avem dezbateri, chiar dacă uneori mai aprige, dar să fie constructive în așa fel încât cei care ne-au trimis în Consiliul Județean, cei care ne-au votat să vadă că suntem cei care îi reprezentăm și cei care le dorim binele”, a spus vicepreședintele Ionel Cel Mare.

Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri în ședință ordinară desemnarea reprezentanților administrații județene în consiliile de administrație al instituțiilor aflate în subordine, dar și în Consorțiul Regional al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. Desemnarea reprezentanților are loc la fiecare patru ani, după alegerile locale și alegerea componenței Consiliului Județean Vrancea.

Fiecare grup politic din componența Consiliului Județean a făcut propuneri care ulterior au fost votate de cei 32 de consilieri județeni și președintele instituției. Astfel, Consiliul Județean Vrancea va fi reprezentat de următorii consilieri în următoarele instituții: Vicepreședintele Ionel Cel Mare în Consorțiul Regional al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est”, supleant fiind ales consilierul Vasile Marin (PSD); Consilierul Marin Vasile (PSD) în Consiliul de Administrație al Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitara Sud-Est pentru Situații de Urgență”; Consilierul Liviu Bostan (PNL) în Consiliul Consultativ al Inspectoratului Şcolar Județean Vrancea”; Consilierul Nicușor Blîndu în Consiliul de Administraţie al Centrului Cultural Vrancea”; Consilierul Marin Laurențiu Daniel (PSD) în Consiliul de Administraţie al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluziva Mihălceni, pentru anul şcolar 2020-2021”; Consilierul Cătălin Aurelian Răducanu (PSD) în Consiliul de Administraţie al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești, pentru anul şcolar 2020 – 2021”; Consilierul Ludmila Geanina Munteanu (PSD) în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea”;

Consilierul Cristinel Bălosu (PNL) în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență ,,Sf.Pantelimon” Focșani”; Consilierul Vasile Marin (PSD) în Consiliul de Administraţie al Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu”.

Tot în ședința de ieri a fost desemnat un vicepreședinte și consilierii județeni din cadrul Consiliului Județean Vrancea care vor face parte din Comitetul de Organizare pentru nominalizarea membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea. Astfel, din această comisie va face parte vicepreședintele Ionel Cel Mare și consilierii județeni Vasile Marin, Dănuț Cristian (PSD) și Mihăiță Lepădatu (PNL-USR).

De asemenea, Consiliul Județean Vrancea va mai fi reprezentat de următorii consilieri în următoarele instituții: Consilierul Daniela Gabriela Marchitan (PNL) în Consiliul de Administraţie al Centrului Județean de Resurse si Asistență Educaţională Vrancea, pentru anul şcolar 2020-2021”; Consilierii Cristian Onia (PSD) și Dorina Săpunaru (ALDE) în Consiliul de Administraţie al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluziva “Elena Doamna”, pentru anul şcolar 2020-2021”;

Vicepreședintele Ionel Cel Mare (ALDE) în Comisia de Orientare Școlară și Profesionala din cadrul Centrului Județean de Resurse si Asistență Educaţională Vrancea”; Consilierul Valerică Zamfirescu (PNL) în Consorțiul Regional de Inovare, iar membru supleant va fi Gabriel Ionel Necula (PSD).

Totodată, plenul Consiliului Județean Vrancea a aprobat ca aleșii județeni Cristian Dănuț (PSD) și Adrian Apostol (PNL-USR-PLUS) să facă parte din comisia de evaluare a performanţelor profesionale individuale ale secretarului general al Județului Vrancea.

Consilierul Dorina Săpunaru (ALDE) va face parte din Consiliul de Administrație al Muzeului Vrancei.

Plenul legislativului județean a mai aprobat în ședința de ieri și a modelul legitimației de consilier județean și a semnului distinctiv al calității acestuia.

Sursa foto: Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here