GALERIE FOTO: Lucrări finalizate la internatul și cantina Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” Focșani

0
768

Primarul Cristi Valentin Misăilă a anunțat ieri că s-a intrat „în linie dreaptă cu proiectul «Creșterea performanței energetice pentru clădirea tip Internat și clădirea Cantină a Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” Focșani», finanțat din fonduri europene”.

Lucrările sunt finalizate, urmând să înceapă dotarea. Prin reabilitarea celor două clădiri am urmărit o mai bună utilizare și funcționare a spațiilor în vederea creșterii calității actului de învățământ. Focșani, acasă!”, a transmis primarul Misăilă.

Proiectul este derulat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, cu o valoare totală de 9.969.959,21 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 9.284.498,68 lei. „Am gândit acest proiect pentru creșterea eficienței energetice a clădirii cantinei și a internatului, aflate în administrarea Colegiului Tehnic „Gh. Asachi”, în vederea reducerii consumului de energie primară, asigurând totodată îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței elevilor și personalului colegiului – beneficiari direcți ai investiției. Prin intervențiile aduse la cele două clădiri se urmărește o bună utilizare și funcționare a spațiilor în vederea creșterii calității actului de învățământ. La finalul proiectului, pe lângă îmbunătățirea condițiilor de confort pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Gh. Asachi”, în Municipiul Focșani va crește numărul clădirilor publice cu o clasificare mai bună a consumului de energie. (…) Încă de la începutul mandatului, am afirmat că sprijinirea învățământului și accesarea fondurilor europene reprezintă principalele obiective, iar acest proiect confirmă, încă o dată, că facem tot ceea ce trebuie astfel încât să asigurăm copiilor noștri cele mai bune condiții de studiu și nu numai”, afirma, într-un comunicat de presă din luna mai a acestui an, primarul municipiului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here