GALERIE FOTO: Controale pe tema Covid, în gări și trenuri. Au fost constatate 15 infracțiuni și au fost aplicate 29 amenzi

0
306

ACȚIUNE COMUNĂ A POLIȚIEI ROMÂNE ȘI CFR CĂLĂTORI, PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

Miercuri, polițiștii de la transporturi au desfășurat o acțiune națională, în trenurile de călători și stațiile de cale ferată, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 și creșterea siguranței călătorilor. La data de 28 octombrie 2020, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Vrancea au acționat pentru creșterea gradului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării regulilor privind limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2. La acțiune au participat polițiști, jandarmi și reprezentanți ai S.N.C.F.R.

Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost efectuate și controale tip filtru la trenurile frecventate de navetiști, fiind verificate în total 16 trenuri de călători. Au fost legitimate 55 de persoane și au fost identificați 6 călători frauduloși.

Totodată, au fost constatate 15 infracțiuni și au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în ceea ce privește obligativitatea portului măști de protecție în stațiile de calea ferată și în trenurile de călători. CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare. Suntem la datorie, pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 28 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here