Volei – Fetele Focșaniului vor juca în primul turneu la Constanța!

0
198
  • Debutul campionatului seriei Est a Diviziei A2 feminin va fi la Constanța, în perioada 6-8 noiembrie

Campionatul Diviziei A2 la volei feminin, seria Est, va începe cu turneul din 6-8 noiembrie, ale cărui jocuri vor avea loc la Constanța, așa cum a decis FR Volei. La turneu vor participa CSM Focșani 2007, ACS Academia Volei Tomis Constanța, CTF Mihai I București și CS Dacia Mioveni 2012.

În ”Regulamentul de participare la Campionatul Național sub formă de turnee”, comunicat de Federație, este precizat că ”meciurile din grupe vor fi programate să înceapă în intervalul orar 17.00-19.00, în cazul turneelor cu un singur meci pe zi. Dacă ambele echipe sunt de acord (acordul trebuie sa fie transmis in scris către FRV) un meci poate începe și în intervalul orar 12.00-14.00. In cazul turneelor cu două meciuri pe zi orele de începere vor fi 16.00 si 20.00 (datorită necesitații de a se igieniza/dezinfecta sala și înainte de al doilea meci). Daca toate cele patru echipe ajung la un acord (acordul trebuie să fie transmis în scris către FRV) atunci unul din meciuri poate începe la ora 12.00”. Orarul jocurilor va fi stabilit înainte de începerea turneului.

Foarte importantă este prevederea referitoare la numărul minim de jucătoare cu care o echipă este obligată să se prezinte la joc – 6! ”Pentru a disputa un meci, o echipa trebuie să prezinte observatorului toate testele jucătoarelor, din care minim 6” să aibă teste Covid negative. Numărul minim de teste Covid prezentate trebuie să fie 10 pentru a respecta  hotărârea Consiliului Director nr. 28/28.01.2020 cu privire la numărul minim de jucători cu care să se prezinte echipa la meci”.

În situația în care o echipă nu poate respecta aceste reguli, va pierde meciul cu 0-3, fără alte consecințe. Echipa CSM Focșani 2007 va face, conform regulamentului, testele în săptămâna viitoare, urmând să plece la Constanța vineri, 6 noiembrie, dimineața, așa cum mi-a spus antrenoarea Romina Coman.

Fetele Focșaniului s-au antrenat în Sala Liceului cu Program Sportiv Focșani urmând un calendar în care prima etapă de campionat era sabilită pentru 17 octombrie. Programul de pregătire a fost readaptat noului program stabilit de FR Volei, antrenamentele continuând în aceeași sală, unde a fost făcută și fotografia – ce ilustrează textul – de prezentare a echipei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here