ULTIMA ORĂ! VIDEO: Mesaje despre prevenirea răspândirii Covid, transmise din autospeciala pompierilor

0
750

MISIUNI DESFĂȘURATE DE POMPIERII VRÂNCENI, PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID -19, ÎN JUDEȚUL VRANCEA

Având în vedere faptul că, la nivel național și județean numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) se află în continuă creștere, echipaje mobile din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea au organizat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, atât de pe raza municipiului Focșani, cât și în localităților de pe raza județului cu grad ridicat de pericol.

De la începutul lunii octombrie și până în prezent, cadrele Inspecției de Prevenire, alături de personalul operativ, au desfășurat 62 de misiuni, comune cu celelalte structuri responsabile și independente, de verificare a modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În acest sens, au fost efectuate 248 controale, precum și activități de informare preventivă pentru conștientizarea cetățenilor asupra riscurilor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și protecție împotriva noului virus. Echipele de control au acţionat, îndeosebi, în zone aglomerate, în centre comerciale, la unități de turism și alimentație publică.

Ca măsură suplimentară, pentru recepționarea informațiilor preventive de un număr cât mai mare de cetățeni, autospecialele de pompieri s-au deplasat pe străzile localităților unde există un risc epidemiologic ridicat, și au transmis prin intermediul sistemelor audio, principalele recomandări preventive și măsurile impuse de autorități, astfel:

Recomandările transmise sunt următoarele:

  • folosiți, în mod corect, masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!;
  • spălați-vă pe mâini cât mai des, cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde!;
  • nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate!;
  • evitați locurile aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
  • feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;
  • păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
  • dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
  • limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
  • evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Pompierii militari vrânceni vor continua aceste acțiuni în mod constant, atât prin acțiuni proprii de informare/prevenire/control, cât și în comun cu ceilalți reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control/verificare pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2.

Aducem la cunoștința populației că a fost înființată o linie TelVerde – 0800800165, la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară

Pe această cale, facem, încă o dată, apel la cetățeni să respecte regulile și recomandările făcute de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here