Părinți și profesori, puteți dormi liniștiți! Inspectoratul Școlar vrea să cumpere măști, dezinfectanți, tablete și laptopuri

0
1705

La o lună și jumătate de la începerea anului școlar 2020-2021, elevii nu au primit tabletele cu care se lăuda Guvernul PNL, profesorii nu au primit laptopuri, iar în școli nu sunt asigurate măști de protecție. Ba mai mult, părinților li s-a atras atenția la început de an școlar că dacă un elev nu are mască, nu contează că o pierde sau o uită, va fi trimis acasă. Nici nu mai vorbim de atât de multele cazuri în care părinții nu au pur și simplu bani pentru a cumpăra toate cele necesare desfășurării în bune condiții a procesului educațional în timp de pandemie, de la măști și dezinfectanți la dispozitive necesare învățării online.

Dar, stimați părinți și stimate cadre didactice, puteți dormi liniștiți! Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (ISJ) a demarat procedurile pentru achiziționarea de materiale de protecție, dezinfectanți, tablete și laptopuri pentru învățământul on line. În acest sens, ISJ Vrancea a scos la licitație, pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), două contracte de achiziții: unul pentru materiale de protecție folosite în lupta cu COVID-19 și unul pentru buna desfășurare a învățământului on line. Astfel, vor fi achiziționate 300 de mii de măști medicinale de unică folosință și 2000 litri de dezinfectant pentru mâini, contract estimat la 210 mii lei. Cel de-al doilea contract prevede achiziționarea a 2036 tablete PC și 190 de laptopuri, valoarea investiției fiind estimată la aproximativ 2 milioane de lei.

Când vor ajunge la elevi și profesori? Răspunsul este greu de dat. Achiziția mai durează cel puțin 30 de zile și asta dacă nu sunt contestate firmele declarate câștigătoare. În acest context, este puțin probabil ca elevii și profesorii să intre în posesia măștilor, tabletelor și laptopurilor oferite de ISJ Vrancea până la sfârșitul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here