ULTIMA ORĂ! VIDEO și GALERIE FOTO: Protest în Piața Unirii: „Nu cântăm, nu votăm”

0
5242

Zeci de persoane au participat, astăzi, la protestul organizat în Piața Unirii din Focșani împotriva măsurilor luate de Guvern, de restricționare a funcționării restaurantelor, a organizării de evenimente. Au fost prezenți muzicanți, cameramani, fotografi, ospătari, barmani, reprezentanți ai industriei HoReCa. A fost o manifestare pașnică în care participanții au purtat tricouri albe cu mesaje adresate autorităților. „Vrem să cântăm nu să furăm”, „Ne-ați luat Paștele. Nu ne luați și Crăciunul”, „Dacă nu o să cântăm, nu venim nici să votăm”, „Și arta este o meserie. Nu aveți dreptul să ne-o luați”, erau câteva dintre mesajele transmise la protest. Participanții au scandat „Libertate”, „Vrem să muncim”.
„Am organizat un protest pentru libertate, pentru dreptul la muncă. Facem parte din acele persoane care și-au pierdut dreptul la muncă din cauza restricțiilor date de guvern. Suntem fotografi, muzicanți, artiști, membri din HoReCa. Avem familii, avem copii de crescut și nu se gândește nimeni la noi. Am făcut foarte multe datorii în această perioadă însă acum nu mai avem de unde să mai facem, pe ce bază să le facem. Eu am o firmă, am rate la bănci iar statul nu m-a ajutat cu nimic. Am făcut ratele pe baza evenimentelor. Încercăm să atragem atenția autorităților, Guvernului, să creem o scânteie și să se trezească și alți oameni la realitate pentru că suntem siguri că nu suntem singuri, doar că multă lume este fricoasă și mulți nu cred în acest protest pentru că spun că nu rezolvă nimic”, a spus Iulian Cristian. Oamenii au arătat că statul nu le-a oferit niciun sprijin celor afectați de restricțiile impuse, de anularea evenimentelor. „Doresc ca autoritățile să ne dea drumul la meserii. Noi cântăm, avem colegi barmani, ospătari, care lucrează cu publicul. Noi așa știm să ne câștigăm existența, muncim într-un mod legal. Vrem să fim lăsați în pace. Am fost închiși în primul val, am suportat cu greu și nu ni s-a oferit nimic din ce ni s-a promis”, a spus un alt participant la protest.
Acțiunea de protest va continua astăzi, de la ora 16, în Piața Unirii din Focșani. Sunt invitați să participe „cei care vă simțiți nedreptățiți și afectați de măsurile aspre luate de Guvern”. „Doar uniți avem șanse să ne luăm libertatea și dreptul la muncă ‼️ Toți românii avem drepturi egale și vrem să ne fie respectată meseria ‼️ Protestul va fi unul pașnic, unde vor fi respectate regulile de protecție și distanțare socială”, se arată în prezentarea protestului pa pagina de facebook dedicată evenimentului. Inițial acest protest autorizat era anunțat pentru vineri, 30 octombrie, însă a fost devansat și a fost obținută autorizare pentru zilele de 27 și 28 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here