ULTIMA ORĂ! Controale dure în weekend: 130 de vrânceni, amendați pentru că nu purtau mască. Forțele de ordine anunță că nu vor tolera abateri!

0
2177

În acest weekend, forţele de ordine vor continua acţiunile desfăşurate pentru verificarea respectării normelor sanitare impuse în această perioadă, fiind vizate în mod special locurile aglomerate din judeţul Vrancea, precum şi mijloacele de transport persoane.

La aceste activităţi, care se desfăşoară sub autoritatea prefectului, participă poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă.

Pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, limitele amenzilor ce pot fi aplicate sunt cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni, ci de a veghea la respectarea legii şi de a explica oamenilor necesitatea adoptării tuturor normelor de protecţie sanitară.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, cu toate acestea, nu vor fi tolerate abateri de la prevederile legale în vigoare.

Cu privire la activitățile desfășurate în ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat aproximativ 120 de societăți comerciale, peste 150 de locaţii de interes, 179 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata peste 1000 de persoane.

De asemenea, vineri, 23 octombrie, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate 19 microbuze şcolare şi mijloace de transport aflate în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14500 de lei. Dintre acestea 130 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate.

Și în această noapte, polițiștii vrânceni acționează pe raza județului Vrancea, pentru a se asigura că sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19

COMINICAT DE PRESĂ al IPJ Vrancea, 25 octombrie 2020

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here