VIDEO: PSD Vrancea a depus listele pentru alegerile parlamentare. „Ne propunem să câștigăm aceste alegeri și să demonstrăm ipocrizia, manipularea și minciunile peneliste”

0
3769

Partidul Social Democrat, organizația Vrancea, a depus joi listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Delegația candidaților care a mers la BEJ a fost condusă de președintele interimar al PSD Vrancea, Nicușor Halici. Social democratul este cel care deschide lista candidaților la Camera Deputaților, urmat de Elena Stoica, Laurențiu-Daniel Marin, Vasile Carnariu, George-Claudiu Nica, Doru Geany Bălan, Aurel Șelaru.

La Senat, lista social democraților îi include pe Angel Tîlvăr, Sorin Cristian Dumitrescu, Lauriana Ailincuței, Bogdan-Emilian Matișan.

La ieșirea de la Biroul Electoral Județean, președintele interimar PSD Vrancea, Nicușor Halici a declarat că obiectivul este câștigarea alegerilor parlamentare. Social democratul a arătat că perioada de guvernare liberală a avut ca rezultat creșterea prețurilor și a împrumuturilor externe. Iar banii împrumutați nu se regăsesc în infrastructură, în alocații sau în pensiile românilor. „Ne propunem să câștigăm aceste alegeri și să demonstrăm românilor, vrâncenilor, ipocrizia, manipularea și minciunile peneliste. Să le arătăm ceea ce văd în viața de zi cu zi, cum guvernările PSD-iste au dus România pe primele locuri la creșterea economică, la scăderea datoriei publice, la scăderea taxelor și impozitelor, iar echipa de politruci incompetenți ai PNL ne-au dus pe primul loc la inflație, la creșterea prețurilor și mai ales la împrumuturi care au depășit de trei ori nivelul de la momentul guvernării PSD. Toate aceste împrumuturi nu se regăsesc în infrastructură, nici în alocații, nici în pensii. Unde se găsesc? Sunt convins că o să le găsim, așa cum am găsit și la PNDL, în conturile firmelor clientelare. Acolo sunt banii românilor. Din păcate”, a spus deputatul Nicușor Halici.

Acesta a precizat că PSD nu este de acord cu organizarea alegerilor la 6 decembrie din cauza pandemiei de coronavirus. Deși România se află într-o situație mai gravă decât în urmă cu șase luni, când era stare de urgență și existau câteva zeci de cazuri de îmbolnăviri zilnic, guvernul PNL are ca obiectiv organizarea de alegeri. „Noi nu suntem de acord cu organizarea alegerilor, cu desfășurarea calendarului electoral pentru alegerile parlamentare pentru că nu putem să punem viața niciunui semen al nostru în balanță cu nimic altceva. Dacă acum 5-6 luni, cu 20-50 cazuri pe zi era stare de urgență, astăzi, cu 4-5000 de cazuri suntem doar în stare de alertă. Însă de facto este tot stare de urgență pentru că restricțiile din starea de alertă sunt similare cu cele din perioada stării de urgență.

De ce nu vrea Iohannis stare de urgență? Pentru că vrea alegeri, așa cum voia în primăvară alegeri anticipate și nu îl interesa absolut nimic, considera virusul Covid 19 o simplă răceală. Astăzi nu îl mai interesează nici măcar răceala pentru că PNL se prăbușește. De ce? Sunt foarte multe motive, printre care faptul că au ratat tot ce se putea în materie de gestionare a pandemiei, au un eșec în ceea ce privește rezultatele din agricultură, care se va regăsi în cursul iernii. Vedem și listele lor, în toată țara, că sunt formate din politruci. Echipa PSD vine cu profesioniști, oameni care au dovedit acolo unde au fost și sunt în continuare, că sunt capabili să facă ceva pentru viața semenilor noștri. La fel vom face și în echipa câștigătoare de la Vrancea”, a spus Nicușor Halici.

Referitor la absența deputatului Angel Tîlvăr de la depunerea candidaturilor, președintele interimar PSD Vrancea, Nicușor Halici a spus că acesta a fost reținut de ședințele din comisiile de specialitate de la București. „Ne împăcăm foarte bine, nu au existat tensiuni. În organizație au fost discuții, opinii, alegeri. A înțeles care este opinia majorității, a acceptat-o și se merge mai departe”, a precizat deputatul Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here