Festivalul „Florentin Delmar”, o ediție specială în condiții de pandemie

0
222

Festivalul de Muzică Ușoară românească „Florentin Delmar” împlinește 45 de ani, iar ediția din 2020 va fi una specială din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Ediția din acest an a Festivalului va avea loc în data de 14 noiembrie, iar premiile oferite de organizatori sunt menținute la nivelul de anul trecut. Trofeul „Florentin Delmar” va avea o valoare de 10 mii lei, se vor oferi premiul I – 5 mii lei, premiul II – 4 mii lei, premiul III – 3 mii lei, iar premiul special al juriului o mie de lei. „Trofeul va fi acordat unui singur participant. În cazul egalității de puncte, va avea câștig de cauză concurentul care a interpretat o piesă din repertoriul compozitorului Florentin Delmar”, se arată în Regulamentul concursului.

Festivalul – Concurs Național de Muzică Uşoarã Românească „Florentin Delmar” este organizat de Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani, Primăria Municipiului Focșani, Consiliul Local Focșani, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. Organizatorii arată că pot participa la acest concurs tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani (împliniți), care nu au câștigat trofeul nici unei ediții precedente a Festivalului Florentin Delmar”. În concurs vor fi prezentate, de către fiecare concurent în parte, câte două melodii de muzică ușoară din repertoriul exclusiv românesc, cu negative puse la dispoziție de către fiecare concurent în parte. Pentru menținerea vie a repertoriului componistic Florentin Delmar, organizatorii vor oferi, spre alegere, concurenților, piese ale compozitorului, reorchestrate și adaptate muzicii ușoare moderne. Acestea se vor putea găsi pe site-ul Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia”. Juriul va putea acorda un Premiu Special pentru cea mai bună interpretare a uneia dintre aceste melodii. Jurizarea acetui premiu se va face separat de interpretarea și prezentarea generală a concurenților, se arată în Regulament.

Etapele de desfășurare a Festivalului „Florentin Delmar”:

I. ÎNSCRIEREA ONLINE – va avea loc până la data de 31.10.2020 ora 15:00, la adresa de e-mail: ateneulpastia@yahoo.com.

II. PRESELECȚIA ONLINE – va avea loc în perioada 02 – 05.11.2020.

III. CONCURSUL de interpretare se va desfăşura în data de 14.11.2020, de la orele 16:00 , fiecare concurent având obligaţia de a prezenta două piese. Locul de desfășurare: Sala Mare a Ateneului Popular Maior Gheorghe Pastia” Focșani.

IV. PREMIEREA – va avea loc în data de 14.11.2020, în cadrul Galei Festivalului – Concurs Național de Muzicã Uşoară Românească Florentin Delmar”, începând cu orele 20:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here