Vrâncean arestat după ce şi-a înjunghiat concubina în spate

0
3010

Un bărbat din satul Pietroasa, comuna Vârteşcoiu, a primit ieri mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, într-un dosar în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma tentativei la omor. Fapta a fost comisă duminică seara, iar bărbatul a fost reţinut luni pentru 24 de ore. În acest timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au solicitat instanţei arestarea lui preventivă, cererea fiind admisă. Decizia nu este una definitivă, bărbatul putând face contestaţie.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru arestarea preventivă a inculpatului: F (…) DANIEL cercetat pentru infracțiunea de violenţă în familie sub forma tentativei la omor, faptă prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 199 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 226 Cod procedura penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedura penală şi art. 202 alin. 4 lit. e Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 30 zile, începând cu data 20.10.2020 şi până la data de 18.11.2020. În temeiul art. 230 Cod procedura penala dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului F (…) Daniel. Onorariul pentru apărătorul din oficiu, în sumă de 313 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 20.10.2020, ora 15.45”, se arată în hotărârea instanţei.

Anchetatorii au stabilit că fapta a fost comisă pe fondul consumului de alcool. Aghesmuit bine, bărbatul s-a luat la ceartă cu concubina sa, iar de aici şi până la bătaie nu a mai fost decât un pat. La un moment dat, femeia a fost înjunghiată cu un cuţit în spate, fiindu-i perforat un plămân. Întrucât leziunea i-a pus victimei viaţa în pericol, fapta a fost încadrată la tentativă la omor.

La audieri, bărbatul arestat preventiv nu a recunoscut că şi-a înjunghiat concubina. A susţinut că ea era cea care avea cuţitul în mână şi că el doar i-a răsucit braţul, moment în care victima s-a înțepat singură. Varianta sa nu a stat în picioare, motiv pentru care împotriva lui au fost luate măsurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here