Peste 70 de sancțiuni, aplicate de polițiștii vrânceni transportatorilor de persoane și celor de marfă

0
202

ACȚIUNEA TRUCK & BUS

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a desfăşurat acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 12 – 18 octombrie a.c., Serviciul Rutier Vrancea, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme peste 8+ 1 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri peste 3, 5 tone, fără respectarea legislaţiei în vigoare. Au fost verificate 324 de autovehicule, dintre care 301 autovehicule de transport marfă și 113 autovehicule de transport persoane.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat peste 20 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi peste 50 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă. Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 2 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru neutilizarea centurilor de siguranță şi 16 pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, din care 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru neutilizarea centurilor de siguranță, 2 pentru defecțiuni tehnice, şi 23 de sancţiuni pentru alte abateri.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 19 octombrie 2020

Sursa foto: IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here