Sancțiuni pentru restaurante din Focșani, în care se serbau un majorat și o zi de naștere. Dosare penale pentru vrânceni care nu respectau izolarea la domiciliu

0
2973

 

Barurile și localurile, controlate de polițiști, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2

În cursul zilei de ieri, 17 octombrie a.c., polițiștii vrânceni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid – 19 și a respectării Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La activități, alături de polițiști au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control.

În acest context, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unor evenimente private prin care s-au încălcat prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, care interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive).

Astfel, în cadrul activităților desfășurate în municipiul Focșani, au fost efectuate controale la toate restaurantele care organizează evenimente.

Într-o astfel de locație, polițiștii au constatat că era în desfășurare un eveniment privat (majorat) la care participau 49 de persoane.
Polițiștii au legitimat toate persoanele care participau la eveniment, fiind dispusă evacuarea lor, urmând a se aplica prevederile legale de către instituțiile participante.

În cadrul acțiunii au fost verificate alte 10 locații, fără a se constata nereguli.

Tot ieri, în jurul orei 10.20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mărășești, în timp ce verificau respectarea măsurii carantinei de către un bărbat de 50 de ani și o femeie de 48 de ani, au constatat că aceștia nu se aflau la locuința respectivă cu toate că în evidențele DSP Vrancea figurau ca fiind carantinați până la data de 18 octombrie a.c..

Tot în orașul Mărășești, ora 12:40, polițiștii au constatat faptul că o femeie, de 37 de ani, nu a respectat măsura carantinei la domiciliu.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind totodată sesizată DSP Vrancea.

În această dimineață, în jurul orei 7.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au stabilit faptul că la un restaurant s-a organizat un eveniment privat (zi de naștere).

Polițiștii au legitimat cei 11 participanți, după care a fost dispusă evacuarea lor, urmând a se aplica prevederile legale.

În ambele situații unde au fost întrerupte evenimentele ce se aflau în desfășurare, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

COMUNICAT DE PRESĂ al IPJ Vrancea, 18 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here