ULTIMA ORĂ! VIDEO și FOTO! Petrecere de majorat, cu zeci de invitați, oprită de polițiști la un restaurant din Focșani

0
9057

Hotărârea de Guvern nr. 856/14.10.2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prevede, la art. 1, pct. 12 din Anexa 3 că – ” se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente;”

Pentru a verifica dacă aceste reguli sunt respectate, polițiștii vrânceni, împreună cu jandarmi, inspectori ITM, DSP și DSVSA, au mers sâmbătă seara în control la unități economice care organizează astfel de evenimente. Prima oprire, a fost ,,cu noroc” pentru oamenii legii, și asta pentru că, într-un restaurant din municipiul Focșani, deși administratorului localului îi fusese adus la cunoștință faptul că nu are voie să mai organizeze niciun fel de eveniment, în jur de 60 de persoane sărbătoreau majoratul unei tinere.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au procedat la legitimarea tuturor persoanelor aflate în interior, pe care mai apoi le-au rugat să părăsească încăperea.  ,,Sunt fotograf-cameraman. În seara asta sunt fotograf. Nu știam că nu este voie. Sunt la facultate în București, am fost săptămâna trecută pentru a-mi rezolva problemele cu facultatea. Știam că e valabil în județele unde au peste 3 cazuri la mie,… în rest, nu știam în Vrancea, chiar întrebam și mi s-a spus că nu. Este un majorat aici. N-am numărat, dar, din câte am observat per total, cred că sunt în jur de 40/50 de persoane înăuntru. Din punctul meu de vedere, este munca mea și de aici îmi scot banii, și trebuie să ne întreținem. Pe mine, ca fotograf, mă afectează foarte tare interdicțiile astea. Am avut foarte puține evenimente, în august s-a mai mișcat puțin treaba, am făcut în aer liber, a fost totul ok. Pot să vă spun că din august și până acum am fost la câteva evenimente și nu am fost infectată. Consider că în Vrancea nu este așa o mare problemă cum ar fi în alte județe. Ne-a afectat foarte, foarte tare anul acesta… greu s-au mișcat lucrurile. N-o să fie ok pentru că oamenii în continuare nu vor respecta regulile, și chiar dacă interzic petrecerile, oamenii tot se vor strânge la ei acasă”, este de părere Mihaela M., fotograf.

Am stat de vorbă și cu doi dintre invitați. ,,Nu mi se pare normal! Adică putem să ne expunem riscului și mergând pe stradă, sau în Piața Unirii, spre exemplu, unde este o grămadă de lume. Piața este mult mai aglomerată decât evenimentul din seara asta. Nu prea a decurs evenimentul… pentru o oră… a decurs bine. Era majoratul unei colege. A meritat să venim, măcar pentru ea”, spune unul dintre invitați.

Un alt tânăr a venit tocmai de la Cluj pentru a participa la majorat. Nu este supărat că a plecat după doar o oră de petrecere, însă este de părere că la facultate este mult mai expus riscului infectării decât la o astfel de petrecere. ,,A meritat drumul de la Cluj. Mi se pare riscul mult mai mare la facultate decât aici. Adică, să fim sinceri, eu fac hibrid, și mă duc la cursuri, și, de exemplu, noi am avut persoane în izolare; una dintre cele trei persoane stătea în izolare, iar celelalte două aveau voie să iasă din cameră. N-avea nicio logică! Adică anumite măsuri sunt luate doar ca să fie luate. Din punctul meu de vedere, în Cluj, lumea nu este atât de panicată, adică se respectă regulile, doar că sunt mai.. nu știu dacă înțelegători este cuvântul potrivit”, a spus un alt invitat la petrecere.

Evenimentul s-a sfârșit cu un gust amar pentru administratorul localului, care nu a dorit să discute cu reprezentații presei.

,,Având în vedere noile prevederi legale în ceea ce privește prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-Cov-2, astăzi, 17.10.2020, începând cu orele 20:00, a fost organizată o acțiune pe raza municipiului Focșani, pentru a verifica dacă aceste prevederi legale sunt respectate. La această acțiune au participat colegii de la Jandarmerie, colegi din cadrul ITM, DSP și  Direcția Sanitar Veterinară Vrancea. În urma controlului tuturor unităților economice care organizează evenimente, am constatat că majoritatea acestor unități au înțeles să respecte prevederile legale. A existat însă și o excepție, unde au fost luate măsurile legale.

Știm că nu este ușor, dar trebuie să înțeleagă faptul că aceste prevederi legale au rolul de a preveni răspândirea acestui virus și de a proteja sănătatea cetățenilor. Înțelegem dificultățile, atât financiare, cât și umane ale acestor persoane care organizează evenimente, dar cu toții trebuie să respectăm legea și trebuie să ne supunem ei. A fost un restaurant unde a fost organizat un eveniment cu peste 60 de persoane. S-a luat măsura legitimării tuturor persoanelor. A fost întrerupt evenimentul, persoanele au fost evacuate, și se vor întocmi documentele pentru sancționare, sau pentru un dosar penal, vom vedea în funcție de ceea ce reiese în urma anchetei”, a declarat comisar șef Alexandru Cara, șeful Poliției Municipiului Focșani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here