VIDEO și GALERIE FOTO: Ambasadorul Rahul Shrivastava ar vrea ca artiști indieni să concerteze în Focșani. Vizita Excelenței sale continuă astăzi

0
735

Ambasadorul Indiei în România, Excelența Sa Rahul Shrivastava a început, joi, o vizită de două zile în municipiul Focșani. Primirea delegației oficiale a avut loc la sediul Ansamblului Folcloric “Țara Vrancei” Focșani, unde artiștii vrânceni au pregătit un program special cu dansuri și cântece din folclorul județului. A fost prezentat și „Meșteșugul vinului”, obiceiul tradițional al podgorenilor vrânceni. A urmat un tur al clădirilor istorice din Focșani. Prima oprire a fost la Borna de hotar și Monumentul Unirii unde a fost prezentată o parte din istoria Focșaniului. A urmat vizita la Biserica Sf. Ioan, cea mai veche unitate de cult din municipiu, unde prezentarea a fost făcută de preotul paroh. Au urmat instituțiile de cultură din municipiu, respectiv Ateneul Popular Maior Gh. Pastia, Teatrul Municipal “Maior Gheorghe Pastia”, dar și clădirea fostei Prefecturi. Vizita s-a încheiat la Muzeul Unirii. Excelența Sa Rahul Shrivastava a fost impresionat de clădirile ridicate prin grija maiorului Gheorghe Pastia și a cerut detalii de spre capacitatea sălilor de spectacole, fiind interesat de posibilitatea ca artiști indieni să concerteze în municipiu.

„Urez Excelenței Sale, domnul Rahul Shrivastava Ambasadorul Indiei în România, bun venit la Focșani! Am speranța că vizita pe care Excelența Sa a efectuat-o joi după-amiază în Orașul Unirii poate reprezenta un punct de plecare în dezvoltarea unor relații bilaterale. Ne mândrim cu tradițiile și istoria noastră și suntem încântați să le putem arăta oaspeților noștri. Focșani, acasă!”, a transmis primarul Cristi Misăilă.

Astăzi, ambasadorul Indiei va continua vizita cu o deplasare la compania Artifex, unul dintre cei mai mari producători din domeniul confecțiilor textile. Ulterior va avea loc întrevederea oficială cu primarul Cristi Misăilă, la Primăria Focșani. Vizita oficială se va încheia cu o prezentare a vinurilor vrâncene, realizată la Crama „Beciul Domnesc” a societății Vincon, clădire monument istoric unde este cea mai importantă colecție de vinuri vechi din România. Excelența Sa Rahul Shrivastava a fost numit ambasadorul Indiei în România din luna iulie. Anterior a fost ambasador în Venezuela și a lucrat în Rusia, Marea Britanie și Kazahstan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here