Se reiau lucrările de reabilitare a Casei de Cultură „Emanoil Petruț” din Mărășești

0
147

Se reiau lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Casei de Cultură  „Emanoil Petruț” din orașul Mărășești. Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație finalizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și dotare casa de cultură „Emanoil Petruț” din orașul Mărășești, județul Vrancea”. Valoarea estimată a investiției este de peste 3,6 milioane de lei, plus TVA. Investiția este finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI), care a preluat clădirea în administrare pe parcursul derulării lucrării.

Reabilitarea Casei de Cultură este o investiție care prevede lucrări de anvergură. Interiorul clădirii va suferi reparații complexe, printre care demolarea tavanelor existente. Acoperișul va fi refăcut, în timp ce la pereți vor fi efectuate lucrări de reparații și izolare. Interiorul clădirii va fi complet modernizat și va beneficia de dotări noi pentru organizarea de evenimente. La toate acestea se adaugă instalații termice, sanitare, ventilații, sisteme de securitate la incendiu. De asemenea, spațiul de lângă clădirea Casei de Cultură va fi amenajat, cu trotuare, alei și instalații de iluminat. „Reabilitarea acesteia înseamnă o reușită pentru noi, deoarece clădirea este una emblematică pentru orașul Mărășești“, a declarat primarul Valerică Chitic.

Clădirea nu a beneficiat niciodată de reparații de când a fost dată în funcțiune. În anul 1977 a fost pusă piatra de temelie a Casei Științei și Tehnicii pentru Tineret, cum se numea atunci instituția de cultură din Mărășești, iar în anul 1984 a început să își desfășoare activitatea. Clădirea a aparținut Uniunii Tineretului Comunist până în 1989, după care a fost preluată de Biroul de Turism pentru Tineret până în 1992, când a trecut în proprietatea orașului. În anul 2001, la inițiativa Casei de Cultură, Consiliul Local Mărășești a hotărât ca instituția de cultură să poarte numele cunoscutului actor de teatru și film Emanoil Petruț, fiu al orașului.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here