ULTIMA ORĂ! FOTO! 29 de elevi care absentau de la ore au fost prinși de polițiștii de la Siguranţa Şcolară, plimbându-se prin Focșani și Adjud!

0
4859

 

ACȚIUNI ALE BIROULUI SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ

În perioada 15 – 16 octombrie a.c., au avut loc acțiuni pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar dar și pentru prevenirea și combaterea încălcării unor norme de conviețuire socială și de ordine publică și a unor activități ilicite desfășurate de agenții economici în incinta sau proximitatea unităților de învățământ.

În scopul consolidării unui climat de siguranța în mediul școlar și în zonele adiacente, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, ai Biroului de Ordine Publică împreună cu polițiștii de proximitate de la nivelul polițiilor municipale și cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au desfășurat mai multe activități pe raza municipiului Focșani si pe raza municipiului Adjud.

Astfel, în ultimele 48 de ore polițiștii au acționat împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost verificate aspecte privind menținerea ordinii publice la unitățile de învățământ preuniversitar, respectarea măsurile generale și particulare stabilite pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus, precum și registrele speciale din cadrul unităților școlare.

Au fost verificate 8 unități de învățământ, 8 localuri de alimentație publică, au fost legitimați peste 80 de elevi, fiind totodată depistați 29 de elevi care absentau de la orele de curs. Aceștia au fost identificați și urmează să fie întocmite informări către unitățile școlare de unde provin și către Inspectoratul Școlar Vrancea, pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară vor dezvolta în continuare parteneriatul poliție – școală – comunitate, în vederea asigurării unui mediu şcolar sigur și protejat de diferitele forme de manifestare a criminalităţii.

COMUNICAT DE PRESĂ al IPJ Vrancea, 16 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here