Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii pot schimba liderul!

0
445

Turul campionatului seriei a 2-a a Ligii a III-a la fotbal a trecut de jumătate. Fotografia clasamentului în acest moment dă seama de parcursul echipelor în cele cinci etape parcurse până acum și proiectează o posibilă imagine a ceea ce va urma, cel puțin până la final de sezon. Fotografia de care vorbeam mai devreme arată drept lider, încă neînvins deși a avut jocuri grele cum ar fi cele cu pretendenta declarată la promovare, Oțelul Galați ori Sporting-ul Liești, pe CSM RîmnicuSărat. Nou promovata s-a dovedit a fi mult peste ceea ce se aștepta a fi o echipă care a trecut barajul cu 0-0. În actuala ediție a Ligii a III-a râmnicenii au marcat de zece ori și au primit doar două goluri avînd cea mai greu de trecut apărare, cu cele doar două goluri primite. Aceeași fotografie surprinde pe CSM Focșani 2007, candidată la urcarea în Liga a II-a, doar pe locul al cincilea, cu 8 puncte, 8 goluri primite și 15 înscrise.

          CSM Râmnicu Sărat și echipa Focșaniului se vor întâlni sâmbătă, 17 octombrie, pe stadionul Municipal într-o partidă care are caracter de derby prin importanță, ca și prin tradiție. Prin importanță, pentru că în cazul unei victorii, oaspeții reintră cu mari șanse în cursa pentru unul dintre primele două locuri ale clasamentului înaintea vacanței de iarnă în timp ce, cu meci câștigat sâmbătă, râmnicenii mai pot sta în postura de lideri cel puțin vreo două etape. Prin tradiție, pentru că mai mereu între echipele din Focșani și Râmnicu Sărat, indiferent cum s-a numit ele, au fost meciuri echilibrate, spectaculoase, foarte disputate.

Sâmbătă, CSM 2007 cred că are prima șansă de câștig pentru că are un atac prolific, echipa a etalat o bună formă sportivă în ultimele trei partide în care nu a pierdut – a terminat la egalitate la Galați cu Oțelul și a eliminat în deplasare din Cupa României, pe Metalul Buzău. Victoria de acasă cu Sportul Chiscani nu este relevantă decât prin lejeritatea și siguranța cu care a fost obținută. Însă evoluțiile CSM 2007 de pe teren străin, unde nu a pierdut vreun meci în acest sezon, spun că pe Municipalul de la Râmnic este obligatoriu – pentru oaspeți – să se întâmple cel puțin la fel. Cu atât mai mult cu cât echipa Focșaniului este mai experimantată și, chiar, mai valoroasă. Și care, prin jocul rezultatelor etapei poate schimba liderul!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here