FOTO! Număr considerabil de efective mobilizate în zonele aglomerate din Vrancea! 91 de amenzi aplicate vrâncenilor, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

0
448

 

ACŢIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII NORMELOR DE PROTECŢIE

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirii cu virusul COVID-19, poliţiştii judeţului Vrancea au acţionat în sistem integrat, împreună cu jandarmi, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea.

În ultimele 24 de ore, peste 290 de efective au acţionat în sistem integrat, la nivelul judeţului, fiind verificate zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţele şi mijloacele de transport în comun.

Astfel, au fost verificate peste 150 de locații, dintre acestea 94 reprezentând restaurante, terase, autoserviri și fastfood-uri.

Activitatea de verificare a respectării măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii Covid-19 desfăşurată de poliţiştii în colaborare cu celelalte instituţii, au impus aplicarea a peste 110 sancţiuni contravenţionale, dintre care 91 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, conform Legii 55/2020.

Totodată, au fost verificate peste 100 de societăţi comerciale și peste 90 mijloace de transport, din care 75 de mijloace de transport în comun.

Recomandăm tuturor cetăţenilor păstrarea distanţării fizice, portul măştii de protecţie în spaţiile unde acest lucru este obligatoriu şi respectarea modului de organizare a evenimentelor, pentru a nu fi expuşi riscurilor.

Activităţile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare fizică, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

COMUNICAT DE PRESĂ al IPJ Vrancea, 15 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here