FOTO: Ciclism – Paris, tatăl și fiul, medalii în pandemie!

0
256
  • Alexandru-Marius Paris și Marian- Gelu Paris au concurat în trei competiții – la Luncavița, Bacău și Gârboavele
  • Alex va concura și la velodrom, la Campionatul Național care va avea loc în Bulgaria

Ciclismul, sport în aer liber, a avut mai multă libertate de exprimare decât alte discipline sportive în acest an aflat sub imperiul Covid-19. La trei dintre  competițiile cicliste din 2020 au luat startul și focșănenii Alexandru Paris și Marian Gelu-Paris, fiu și tată, cu multe curse la activ în anii anteriori, legitimați al Clubul Olimpia București.

La 28 august, cei doi Paris au participat pe circuitul de la Luncavița, județul Tulcea, la Explorer MTB Challenge.Alexa câștigat cursa la categoria lui de vîrstă, 16-18 ani după ce a parcurs 45 kilometri, pe un traseu cu diferență de nivel de 1000 metri. Cu crampe musculare spre final, Marian Paris a mers pe jos pe ultimii 11 kilometri!

Trei săptămâni mai târziu, Alexandru Paris a concurat la Bacău XC pe un traseu de 41 kilometri cu diferență de nivel de 1200 metri și s-a clasat al patrulea la ctegoria 15-18 ani. A câștigat, totuși, o medalie, tatăl, Marian, pedalând în cursa categoriei de peste 50 de ani, pe care a terminat-o pe primul loc.

Cea mai recentă participare a tânărului ciclist focșănean a fost la Gârboavele XC, ediția a 10-a. În pădurea de lângă Galați, într-o cursă de 30 kilometri și 670 metri diferență de nivel, Alexandru-Marius Paris s-a impus la categoria 14-18 ani și a fost al șaselea în clasamentul general.

          Alex Paris concurează și la velodrom, unde în 2018 și 2019 a fost campion național la cadeți, cu echipa clubului Olimpia  București, împreună cu care va participa și la ediția din acest an a campionatului. Concursul va avea loc în Bulgaria, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, unde tânărul ciclist din Oborul Focșaniului își dorește ca, împreună cu colegii lui de echipă, să-și apere titlul de campioni ai României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here