FOTO! Rezultatele controalelor vizând transportul public de marfă și persoane, desfășurate de Poliția Rutieră vrânceană, în cadrul acțiunii Truck & Bus

0
548

 

CONTROALE ÎN TRAFIC PE ȘOSELELE DIN VRANCEA ÎN CADRUL ACȚIUNII TRUCK AND BUS

Polițiștii rutieri acționează în perioada 12 – 18 octombrie a.c., pe șoselele din județ pentru a verifica mijloacele de transport persoane și marfă. În cadrul acestei acțiuni sunt verificate zilnic, în special, autovehiculele de transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea are drept scop prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Polițiștii vor avea în vedere respectarea vitezei legale, folosirea centurilor de siguranță, funcționarea aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, dar și documentele obligatorii, atât ale conducătorilor auto, cât și ale autovehiculelor.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost controlate peste 30 de autovehicule, dintre care 14 mijloace de transport în comun și 16 transport marfă. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 3900 de lei.

Controalele pe linia transportului de marfă vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

De asemenea, se verifică și respectarea obligativității măsurilor de protecție sanitară prin purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În scopul prevenirii eventualelor ambuteiaje şi a desfăşurării circulaţiei rutiere în regim de siguranţă şi fluenţă, se recomandă participanţilor la trafic să dea dovadă de un comportament adecvat.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă, de asemenea, conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Exemplu:

1.La data de 13 octombrie a.c., ora 18.53, polițiștii au depistat un bărbat de 31 de ani, din județul Prahova, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 2 – în localitatea Pufești, cu viteza de 92 km/h, înregistrat de aparatul radar, în limitare de 60 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă de 870 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minim în 15 zile lucrătoare, fiindu-i totodată aplicate 6 puncte de penalizare.

2. La data de 13 octombrie a.c., ora 18.31, polițiștii au depistat un bărbat de 52 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autobuz pe DN 2 – în localitatea Domnești, cu viteza de 95 km/h, înregistrat de aparatul radar în limitare 60 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă de 870 de lei.

COMUNICAT DE PRESĂ al IPJ Vrancea din 14 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here