VIDEO: Primarul Cristi Misăilă invită la dialog liderii grupurilor politice din noul Consiliu Local

0
699

Primarul Cristi Misăilă a făcut o invitație publică liderilor de grup ale celor trei partide care au membri în viitorul Consiliu Local pentru a discuta modul de organizare și funcționare a legislativului în următorii patru ani. Ieri, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local, edilul municipiului le-a mulțumit consilierilor prezenți pentru activitatea din ultimii patru ani. Din păcate, de la ședință au absentat consilierii PNL. Aceștia nu au participat nici online, deși regulamentul de funcționare a Consiliului permite acest lucru. Gestul consilierilor care nu au dorit să participe la ceea ce ar putea fi ultima ședință a Consiliului Local din ultimii patru ani, este un indicator pentru ceea ce ar putea să se întâmple în mandatul viitor.

În această situație, primarul Cristi Misăilă a făcut un apel la toate formațiunile politice care vor constitui viitorul Consiliu Local să participe la o întâlnire în care să se discute modul în care va funcționa legislativul local. „Adresez o invitație publică liderilor de grup ai tuturor formațiunilor politice care vor constitui Consiliul Local din 1 noiembrie pentru a discuta modul de organizare și funcționare a Consiliului Local începând cu data de intrare în vigoare a mandatului. Sper să nu avem aceeași surpriză neplăcută de acum patru ani de zile când s-a întârziat cu cel puțin o lună de zile constituirea Consiliului Local”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Edilul le-a mulțumit consilierilor prezenți pentru ceea ce au făcut în ultimii patru ani, o perioadă cu multe investiții derulate în municipiu. A fost un mandat în care au fost finalizate multe investiții și au fost demarate noi proiecte pentru modernizarea Focșaniului. „Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut în cei patru ani de zile. În continuare suntem deschiși dialogului, suntem aici pentru a primi opinii, pentru a primi critici. Cel mai bine ar fi ca aici, în cadrul Consiliului Local, să ne exprimăm opiniile pertinent, fără a mai avea acele exprimări de mahala ale unor colegi care, iată, și astăzi, au înțeles că votul exprimat pe 27 septembrie de către focșăneni i-a mandatat să nu participe în interesul lor. Mi-aș fi dorit să analizeze obiectiv fiecare din proiectele care au fost discutate în cadrul ședinței și să își dea seama că nu sunt făcute pe genunchi, sunt obiective importante de investiții pentru care a trebuit să avem aprobările de indicatori tehnico economici, am avut inclusiv solicitarea unei suprafețe de teren de la Consiliul Județean pentru a construi un terminal intermodal în partea de sud a orașului. Este o condiție obligatorie pentru a accesa în continuare fonduri europene.

Eu îmi iau angajamentul în fața tuturor cetățenilor, în fața dumneavoastră, a consilierilor prezenți și a celor viitori că mă voi bate pentru binele focșănenilor, indiferent de formula politică în care se va constitui acest consiliu local începând cu data de 1 noiembrie. Evident este faptul că fiecare își dorește mai mult decât au vrut focșănenii, mă refer la partea din opoziție. Rămâne de văzut cum se vor stabili lucrurile. Eu îi invit pe toți să discutăm, să ne întâlnim și să analizăm toate proiectele care vor fi în beneficiul focșănenilor, să uităm ranchiunile și interesele personale pentru că aici nu am venit pentru a ne rezolva problemele personale ci pentru a rezolva problemele focșănenilor”, a spus primarul Cristi Misăilă.

În noul Consiliu Local Focșani, PNL va avea 10 consilieri, PSD 9, iar USR 2. În timp ce primarul social-democrat Cristi Misăilă își continuă munca la Primăria Focșani, după ce a câștigat din nou încrederea focșănenilor, liberalii și reprezentanții USR-PLUS negociază desemnarea viceprimarilor municipiului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here