ULTIMA ORĂ! Cod PORTOCALIU de ploi şi vânt puternic, valabil în Vrancea și alte 20 de judeţe. Care sunt zonele unde VA NINGE

0
1293

O alertă Cod portocaliu intră în vigoare marţi la ora 12:00 şi expiră la ora 21:00. În acest interval, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 120 – 130 km/h.
Judeţele vizate de Codul portocaliu sunt:

Maramureş, Suceava, Bistriţa Năsăud, Mureş, Neamţ, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Gorj, Hunedoara, Caraş Severin şi Mehedinţi.

Începând de marţi ora 21:00 până miercuri ora 18:00, în zona Munţilor Apuseni şi în Carpaţii Orientali vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăşi 90…100 km/h.

ANM precizează că vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

 

 

 

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Ziua/luna/anul: 13-10-2020Ora : 10:00Nr. mesajului:Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

MESAJ 1
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 10:00 – 13 octombrie, ora 21:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…85 km/h.
În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
Notă: Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

 

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 12:00 – 13 octombrie, ora 21:00
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului
Zone afectate: zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali
În intervalul menționat, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 120…130 km/h.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here