Apă cu mașina de pompieri în două sate din Bolotești, unde a fost declarată STARE DE ALERTĂ

0
578

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Bolotești a instaurat Stare de alertă la Bolotești după ce un sătean a scos din funcțiune sistemul de alimentare cu apă a satelor Putna și Ivăncești. Sâmbătă, „10 octombrie 2020 a avut loc Ședința extraordinară a Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă Bolotești prin care s-a constat Situația de urgență și în consecință a fost declarată Starea de alertă la nivelul satelor Putna și Ivăncești, Comuna Bolotești, județul Vrancea. Cauza acestei situații o reprezintă scoaterea din funcțiune a sistemului de alimentare cu apă de către Tutoveanu Mitică, administrator al SC Autoprim Service SRL, proprietar al terenului aferent sistemului de alimentare cu apă. Au fost înștiințate toate instituțiile direct interesate de situație, inclusiv Prefectura Vrancea, ISU Vrancea, Inspectoratul de Poliție Vrancea, Inspectoratul de Jandarmi al județului Vrancea, Electrica Muntenia Nord. Până la remedierea situației, Primăria Bolotești va încerca să furnizeze populației apă în cantități limitate cu mașina de pompieri din dotare. Ne cerem scuze pe această cale cetățenilor, însă aceste abuzuri trebuie să înceteze, până când justiția își va spune cuvântul. Vă reamintim că există o hotărâre judecătorească ce dă dreptul CUP S.A. să aibă acces nelimitat, la această instalație de furnizare a apei, până la finalizarea procesului pe fond“, se arată într-un anunț al Primăriei Bolotești.

Disputa privind drepturile pe care le-ar avea Mitică Tutoveanu asupra sistemului de alimentare cu apă a satelor Putna și Ivăncești este una mai veche și despre care am relatat pe larg încă din luna martie a.c.

Mitică Tutoveanu este asociat unic al firmei Autoprim Service SRL, firmă ce deține un teren pe care se află stația de pompare a apei din Putna. Acesta avea încheiat un Contract de superficie prin care se oferea accesul operatorului serviciului de furnizare a apei potabile CUP SA la stația de pompare. Numai că acest contract a expirat în data de 16.03.2020. Deși au fost făcute mai multe demersuri din partea conducerii Primăriei Bolotești pentru prelungirea ccontractului de superficie prin care se oferea accesul la stația de pompare, Mitică Tutoveanu a refuzat să mai prelungească acest act.

În acest context, susțin oficiali ai Primăriei Bolotești, stația de pompare a fost deconectată de la curent eelectric iar locuitorii satelor Putna și Ivăncești au rămas fără apă potabilă. Mai mulți locuitori ai celor două sate intenționează să îl dea în judecată pe Mitică Tutoveanu căruia vor să îi ceară despăgubiri atât pentru disconfortul creat, dar și pentru a primi despăgubiri pentru mașinile de spălat distruse. Acesta este contextul în care Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Bolotești a instaurat Stare de alertă la nivelul comunei Bolotești.

Vă reamintim că în luna martie a.c., mai mulți locuitori ai comunei Bolotești l-au acuzat pe Mitică Tutoveanu că îi lasă fără apă potabilă atunci când are chef.

Primarul comunei Bolotești, Fănică Popa, susținea atunci prin intermediul unui comunicat de presă că, deși s-a încercat reînnoirea contractului de superficie, Mitică Tutoveanu nu a răspuns la adresele primite. „În lipsa unui răspuns din partea d-lui Tutoveanu Mitică, am decis deschiderea unei acțiuni în instanță având ca obiect ”Obligația de a face”, și în data de 26.01.2020 a fost depusă la Judecătoria Focșani. În data de 06.03.2020, am primit la sediul Primăriei Bolotești o adresă prin care SC Autoprim Service SRL, prin dl Tutoveanu Mitică, fără a face nicio referire la solicitările anterioare de dialog ale primăriei, ne comunică refuzul acestuia de a permite accesul la puțul forat începând cu data de 16.03.2020”, se arată în comunicat.

Contactat atunci de reporterii noștri, Mitică Tutoveanu a refuzat să comenteze situația, spunând doar că „nu vreau să vorbesc cu dumneavoastră”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here