Romanian Cyber Security Challenge, o nouă competiţie pentru tinerii cu abilităţi în domeniul securităţii cibernetice

0
66

Prima ediţie a competiţiei Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC, ce urmăreşte să descopere tinere talente în domeniul securităţii cibernetice, va fi organizată pe data de 24 noiembrie 2020, au anunţat organizatorii evenimentului.Noua competiţie are loc pe fondul amânării pentru anul 2021 a etapei finale a European Cyber Security Challenge 2020 (ECSC), programată iniţial să aibă loc în luna noiembrie, la Viena, din cauza pandemiei de coronavirus.Potrivit organizatorilor Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC, în cadrul competiţiee pot participa tineri dornici să îşi demonstreze abilităţile, ce se pot înscrie online până în ziua concursului.Participanţii se vor întrece la trei categorii de concurs, respectiv Juniori (16-20 de ani), Seniori (21-25 de ani) şi Open (disponibil indiferent de vârstă), cu menţiunea că pentru primele două categorii se pot înscrie doar cei 31 de tineri care s-au calificat în etapa preliminară din mai 2020 pemtru ECSC. Participarea este gratuită.

Tinerii vor trebui să-şi demonstreze abilităţile în domenii, precum mobile & web security, crypto, reverse engineering şi forensics, iar primii clasaţi la RoCSC20 vor avea oportunitatea de a se alătura altor tinere talente din domeniul cyber din 20 de ţări europene pentru a reprezenta echipa Europei la International Cyber Security Challenge 2021.Valoarea premiilor acordate variază, la categoria Juniori, între 500 de euro (locul 3), 1.000 de euro (locul 2) şi 1.500 de euro (locul 1), în timp ce pentru cei clasaţi pe poziţiile 4 – 15 vor fi oferite premii speciale. Aceeaşi valoare a premiilor este pusă în joc şi la categoria Seniori.

Premiile speciale vor fi acordate doar celor care au rezolvat cel puţin un exerciţiu. Pentru a fi eligibili pentru premii, jucătorii trebuie să trimită prezentarea soluţiilor la contact@cyberedu.ro. Jucătorii care participă la categoria Open vor primi doar puncte pe platforma CyberEDU şi nu sunt eligibili pentru premii‟, precizează sursa citată.Competiţia Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC este organizată de Centrul Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice – ANSSI, alături de partenerii Orange România, Bit Sentinel, CertSIGN, Cisco şi KPMG.Probele sunt realizate de Bit Sentinel şi CertSign.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here