Cursuri suspendate din cauza Covid la trei școli gimnaziale din Focșani, una din Urechești și una din Vidra

0
3574

În cadrul ședinței de miercuri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea a fost adoptată „Hotărârea Nr. 106/07.10.2020 privind suspendarea cursurilor şcolare în unitățile/instituțiile de învățământ, în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Prin acest act se hotărăște suspendarea cursurilor şcolare pentru Clasa a II-a C, Clasa a III-a C și Clasa a VIII-a C, din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Ion Basgan” nr. 2, din municipiul Focşani, începând cu data de 02.10.2020 și se dispune menținerea măsurilor de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile. Reluarea cursurilor școlare care presupun prezența ,,față în față” pentru clasa/unitatea de învățământ menționată, suspendată temporar, se dispune prin Hotărâre a C.J.S.U. Vrancea, după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică Vrancea, cu informarea unității de învățământ și a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea” se arată într-un comunicat al Prefecturii Vrancea. Situația de a întrerupe cursurile la clasele Școlii Gimnaziale ,,Ion Basgan” a apărut în urma infectării cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice, nefiind vorba despre cazuri de elevi infectați.

De asemenea, joi, reprezentanții Școlii Generale nr. 10 „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani au primit o adresă de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea prin care au fost anunțați că, pe o perioadă de 14 zile, cursurile a șase clase vor fi suspendate și asta pentru că un cadru didactic a fost confirmat pozitiv la infecția cu noul COVID-19. Informația ne-a fost confirmată și de directorul școlii, care ne-a spus că profesoara se simte bine momentan, însă evoluția bolii este imprevizibilă. Directorul ne-a mai spus că profesoara în cauză ar fi prezentant câteva simptome specifice virsului, respectiv febră, însă ultima zi în care a venit la școală a fost joia trecută. Elevii de la cele șase clase au intrat de joi în scenariul roșu, participând la ore online timp de două săptămâni.

În scenariul roșu trec și o parte din elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare‟ din Focșani. Profesoara confirmată pozitiv la infecția cu COVID-19 de la Școala nr. 10 avea cursuri și la Școala „Ștefan cel Mare‟. Prin urmare, o clasă de a VI-a, trei de a VII-a și una de a VIII-a vor rămâne acasă până pe data de 18 octombrie, timp în care elevii vor urma cursurile online. Directoarea Școlii „Ștefan cel Mare‟ Focșani ne-a spus că profesoara a avut ore vinerea trecută, însă s-a luat decizia suspendării cursurilor în cazul celor cinci clase, ca o măsură preventivă.

Potrivit unei informări de presă a Prefecturii, joi, au fost adoptate:

Hotărârea 112 prin care se constată suspendarea cursurilor şcolare pentru Clasa 0, din cadrul Școlii Gimnaziale Urecheşti, din comuna Urecheşti, începând cu data de 05.10.2020 și dispune menținerea măsurilor de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile,

Hotărârea 113 ce constată suspendarea cursurilor şcolare pentru Clasele a VI-a A și D, Clasele a VII-a C și D, Clasele a VIII-a A și B, din cadrul Școlii Generale “Duiliu Zamfirescu” nr. 10, din municipiul Focșani, începând cu data de 05.10.2020 și dispune menținerea măsurilor de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile, Hotărârea 114 prin care se constată suspendarea cursurilor şcolare pentru Clasa a VI-a E, Clasele a VII-a A, B, C şi Clasa a VIII-a B, din cadrul Școlii Gimnaziale “Ștefan cel Mare” nr. 9, din municipiul Focșani, începând cu data de 05.10.2020 și dispune menținerea măsurilor de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile și Hotărârea 115 ce constată suspendarea cursurilor şcolare pentru Clasa a VI-a B, Clasele a VII-a A, B, C, şi Clasele a VIII-a A, B, din cadrul Școlii Gimnaziale “Valeriu D. Cotea” din comuna Vidra, începând cu data de 05.10.2020 și dispune menținerea măsurilor de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile.

Este de așteptat ca și alte unități de învățământ să se confrunte cu această situație.

Lista cu scenariile pe baza cărora funcționează școlile din județ poate fi consultată AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here