Poeziile unei eleve de la Școala Gimnazială Homocea i-au adus multe premii la concursurile la care a participat

0
382

Frumusețe, sensibilitate, talent

Elevă la Școala Gimnazială Homocea, Andreea Roxana Ivan, s-a evidențiat la școală nu numai prin rezultate foarte bune la învățătură, ci și având aproape de suflet-poezia. La nici 12 ani, Andreea are o colecție frumoasă de diplome și premii, obținute la concursurile județene și naționale de poezie.

Începând din clasa a III-a, fetița a început să scrie versuri. De atunci, talentul și imaginația ei au umplut zeci de pagini,. în prezent având în jur de 80 de poezii.

„Pasiunea mea pentru poezie a început de la vârsta de 9 ani, din clasa a treia, când am compus o poezie pentru ora de limba română, titlul fiind: Primăvară, ești frumoasă! Am compus-o foarte repede! Mai apoi, au urmat altele. Doamna învățătoare le-a văzut şi m-a încurajat să scriu în continuare și să particip la concursuri de creație literară. Dumneaei i-am dedicat mai multe poezii  Poeziile mele sunt inspirate din lumea ce ne înconjoară și, când creez, gândesc direct cu rimă. Primele poezii le-a publicat doamna în revista clasei a IV-a A, intitulată „Aripi”. Pe viitor îmi doresc extrem de mult să-mi public poeziile într-o carte… o carte a mea. Dar pentru asta știu că trebuie să mai scriu și voi scrie. Iubesc poezia și simt că mă reprezintă”, a povestit eleva Andreea Roxana Ivan.

Primul cititor al poeziilor Andreei  este chiar mama  ei, după cum ne spune Andreea, iar dna învățătoare i-a insuflat dragostea pentru lectură, a încurajat-o și a indrumat-o să participe la concursuri de specialitate. Desigur, și pe ceilalți colegi din clasă i-a încurajat să scrie, să se exprime prin creații literare.

Sub îndrumarea dnei profesor pentru învățământ primar, Marieta Cristina Mitrofan, eleva Andreea Ivan a participat la concursuri literare județene și naționale de prestigiu, obținând mai multe premii:

Mențiune la Concursului literar pentru elevi ,,BOGDANIA”, secțiunea poezie, Focșani, ediţia I, iunie 2019

Premiul I la Concursul național „În satul lui Nică”- secțiunea poezie, Târgu-Neamț ediția X, 22.05.2020;

Mențiune la Concursul Naţional de Poezie pentru elevi „Radu Cârneci”, Râmnicu Sărat, ediția I,august, 2020 (Creațiile premiate au apărut în antologia de poezii, lansată în cadrul concursului, intitulată” Zbor printre cuvinte”).

Premiul al II-lea la Concursul literar pentru elevi,,BOGDANIA”, secțiunea poezie, ediţia a II-a, iunie,2020.

La Concursul Naţional de Poezie pentru elevi „Radu Cârneci”, Râmnicu Sărat, ediția I, august, 2020, alături de eleva Andreea Ivan, au participat și elevele Alexandra Pavel, Georgiana Petrea și Denisa Bilibou, care au obținut mențiune.

„Copiii dispun de un mare potențial de creativitate, iar noi, profesorii, suntem responsabili de valorificarea acestuia. Este foarte important ca elevul să se simtă încurajat, prețuit și susținut de profesor. Am încercat mereu la clasă să le stimulez creativitatea elevilor, iar acum se văd roadele muncii”, a declarat profesor învățământ primar,  Marieta Cristina Mitrofan.

Ne bucurăm foarte mult de rezultatele elevilor noștri. Acestea nu arată altceva decât o împletire între seriozitatea, implicarea cadrelor didactice și dorința elevilor de a învăța, de a-și dezvolta  abilitățile naturale”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Homocea, profesor Maura Iacob.

Iată una din poeziile Andreei:

 

Ion Creangă

Cel mai mare povestitor,

Iubitul nostru mărțișor,

Noi, copiii, te iubim,

Poveștile ți le îndrăgim.

 

Ne-ai creat abecedare –

Bucuria noastră mare!

Ion Creangă, îți mulțumim,

Peripețiile ți le retrăim.

 

Chiar de nu mai ești în viață,

Nouă ne-ai dat o povață,

Uniți să fim cu toții,

Prieteni în fața greutății.

 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here