Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Profesorii de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” Focșani s-au întâlnit online pentru a marca Ziua Mondială a Educației

Chiar dacă ziua de 5 octombrie este declarată zi liberă, cadrele didactice de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” din Focșani s-au întâlnit luni online pentru a marca Ziua Mondială a Educației (“World Teachers’ Day” sau “International Teachers Day”).

Această zi este celebrată în fiecare an, începând cu anul 1994, și marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.

Profesorii de la “Edmond Nicolau” au folosit, pentru întâlnirea de luni, aplicația ZOOM, iar cele două părți ale activității numite „EDUCAȚIE ALTFEL ’20” au conținut o prezentare, realizată de doamna profesor Petronia Moraru, a proiectelor Erasmus+ derulate și coordonate de dumneaei, în ultimii 5 ani, la care au participat elevi și profesori ai colegiului, și un atelier condus de doamna director Cristina Trofin, în cadrul căruia profesorii participanți la întâlnire au făcut cunoștință cu Liveworksheets, aplicația care permite transformarea unui test de evaluare obișnuit într-unul interactiv.

Prezentarea doamnei profesor Petronia Moraru a început cu vizionarea unor materiale video despre importanța folosirii dispozitivelor mobile în educație, aceste materiale fiind realizate atât din perspectiva elevului, cât și din cea a profesorului. În continuare, doamna Moraru a prezentat câteva aplicații educaționale și a făcut o demonstrație despre cum pot fi acestea folosite la orele de curs.

În partea a două a întâlnirii online de luni, doamna profesor Cristina Trofin a prezentat aplicația Liveworksheets, iar profesorii participanți au putut vedea cum se creează un test interactiv de evaluare și au avut și posibilitatea de a fi, pentru câteva minute, elevi, și de a rezolva un test de cultură generală.

Concluzia întâlnirii online de luni a fost că, în contextul pandemiei de COVID-19, este necesar să ne ajustăm și să ne adaptăm metodele de predare, învățare și evaluare la situația în care ne aflăm, chiar dacă acest lucru înseamnă că noi înșine trebuie să învățăm lucruri noi și să ne reinventăm. Chiar dacă, în timpul orelor fizice, de la școală, metodele și tehnicile de învățare colaborativă sunt limitate din cauza măsurilor de distanțare socială, aplicațiile și platformele educaționale, împreună cu propria noastră creativitate, determinare și disponibilitate, ne pot fi de mare folos în demersul educațional.

Putem efectua ore interesante și eficiente, centrate pe elev și pe nevoile de învățare ale elevului, dacă suntem dispuși să combinăm metodele de învățare formale cu cele specifice educației non-formale, astfel încât elevii să nu se plictisească, să fie motivați, stimulați și să își poată folosi propriile device-uri pentru învățare atât în clasa, cât și acasă.

Sursa: Facebook/Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focsani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?