Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești lansează un ghid de prevenire și reducere a abandonului școlar

0
101

O provocare comună pentru sistemele de învăţământ europene este prevenirea abandonului școlar. Acesta reprezintă părăsirea timpurie a sistemului de învățământ și ale oricăror raporturi cu școala, înaintea obținerii unei calificări profesionale. Scăderea interesului pentru actul educativ, ce are loc de la o generație de elevi la alta, cât și provocările comunității necesită din partea școlii adaptarea rapidă și continuă.

Pentru a face faţă acestei provocări 8 cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești au conceput un ghid în cadrul proiectului Erasmus+ K1 „Profesori pregătiți – elevi prezenți: investim pentru prevenirea și stoparea abandonului școlar”.

Ghidul „Strategii și metode de reducere a abandonului școlar” este realizat de Dragomir Alina (coordonator), Iacob Daniela, Anghel Lavinia, Dima Oana, Zaharia Anamaria Florina, Costache Emilia și Lupu Dana. Acestainclude metode de abordare a abandonului dobândite în urma participării cadrelor didactice la cursurile de formare „Don’t Give up and Catch your Dreams!”- organizat la Helsinki în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2019 de Anatolia Education and Consultancy, și „Preventing Early School Dropout – A Challenge for Every Teacher”- organizat la Barcelona în perioada 9-18 martie 2020 de către ITEAC ITL INSTITUTE.

Ghidul de faţă se adresează tuturor cadrelor didactice care au nevoie de un plus de motivaţie și de inspirație în a face faţă cazurilor în care elevii sunt expuşi riscului de abandon şcolar.

Ghidul cuprinde strategii generale documentate de cadrele didactice autoare și metode punctuale pe care acestea le aplică în cursul orelor. Acesta poate fi descărcat la următorul link https://cdiliceulmarasesti.files.wordpress.com/2020/10/presents-ghid-erasmus-2019-1-ro01-ka101-062105-2020.pdf .

Proiectul Erasmus+ K1 „Profesori pregătiți – elevi prezenți: investim pentru prevenirea și stoparea abandonului școlar”,implementat de Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești are o durată de 18 luni (1 iunie 2019 – 30 noiembrie 2020), iar bugetul alocat pentru derularea tuturor acțiunilor de formare profesională fiind de 22.260 Euro.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here