Şoferul de la Judecătoria Panciu acuzat că a luat şpagă pentru o angajare, trimis în judecată

0
1693

Şoferul Judecătoriei Panciu, arestat preventiv luna trecută într-un dosar de trafic de influenţă, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei şi urmează să treacă prin faza de Cameră Preliminară.

Bărbatul a ajuns în arest după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la o persoană căreia i-ar fi promis că o va ajuta să se angajeze la societatea Duspi Serv din subordinea Primăriei Panciu. Anchetatorii spun că bărbatul ar fi pretins suma de 1000 euro de la persoana care ar fi urmat să se angajeze, bani ce urmau să ajungă la inculpat în două tranşe. În momentul în care a primit prima tranşă de bani, adică 2500 lei, la data de 14 septembrie a.c., inculpatul a fost prins în flagrant.

Potrivit informaţiilor primite de la anchetatori, inculpatul nu recunoaşte comiterea faptei. El susţine că nu a promis nicio angajare nimănui şi că banii găsiţi asupra lui la flagrant reprezintă un împrumut. La momentul flagrantului, reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Vrancea au trimis presei şi un comunicat. „Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, împreună cu polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea – Poliţia oraşului Panciu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au prins în flagrant, 14 septembrie a.c., în jurul orei 18.00, o persoană din oraşul Panciu, județul Vrancea, conducător auto în cadrul unei instituții publice locale, după ce a primit suma de 2.500 de lei de la o altă persoană, denunțător în cauză.

Suspectul i-a promis denunţătorului că îşi va exercita influenţa pe lângă persoane cu putere de decizie din cadrul unei societăți comerciale aflate în subordinea directă a Consiliului Local Panciu, cu scopul de a-i facilita angajarea pe un post de conducător auto în cadrul acestei societăţi.Faţă de suspect a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca, ulterior, să se aprecieze cu privire la oportunitatea dispunerii altor măsuri. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

După flagrant, inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv. Bărbatul a făcut contestaţie împotriva măsurii arestării preventive dar aceasta i-a fost respinsă la Curtea de Appel Galaţi. El nu este la prima abatere. A mai fost trimis în judecată într-un alt dosar, pentru aceeaşi infracţiune, respectiv trafic de influenţă. Dosarul este înregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea şi are termen luna aceasta.

Sursa foto: spotmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here