9.000 de lei – AMENDĂ pentru un șofer de microbuz care transporta 16 persoane în plus, față de numărul de locuri pe scaune

0
2831

 

AUTORITĂȚILE ACȚIONEAZĂ ÎN CONTINUARE ÎN SPRIJINUL CETĂȚENILOR PENTRU A LIMITA RĂSPÂNDIREA NOULUI VIRUS

În ultimele 48 de ore, peste 100 de societăți comerciale au fost verificate în cadrul unor acțiuni care au vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus, polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat activitățile desfășurate în zonele aglomerate din județul Vrancea și în mijloacele de transport în comun și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul celor 19 acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, au fost verificate 119 locații, fiind vizate localuri de alimentaţie publică, cât şi gări, pensiuni, terase, mijloace de transport în comun, cum ar fi autobuze, maxi-taxi, dar şi zone turistice care în această perioadă sunt frecventate de un număr ridicat de persoane.

Peste 610 persoane au fost legitimate în vederea verificării cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind verificate 64 mijloace de transport, din care 24 mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10500 de lei.

Exemplu:

La data de 30 septembrie a.c., la ieșirea din municipiul Focșani, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic un microbuz de transport public de persoane, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau 16 persoane în plus față de numărul de locuri pe scaune, înscris în certificatul de înmatriculare, respectiv 21.
A fost dispusă măsura sancționării cu amendă în valoare de 9000 de lei, conform H.G. 69/2012.

Acțiunile în sistem integrat pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Comunicat IPJ Vrancea, 1 octombrie 2020

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here