Rezultate oficiale! Cristi Misăilă a obținut un nou mandat de primar; în Consiliul Local vor intra: PNL – 10 mandate, PSD – 9, USR – 2

0
5703

Cristi Misăilă a obținut un nou mandat de primar, potrivit rezultatelor finale publicate ieri de Biroul Electoral Central. Social democratul a avut 14.510 voturi, mai mult cu peste două mii de voturi față de contracandidatul său, deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă”. Pe următoarele locuri s-au situat Corina Atanasiu (USR-PLUS) și Florin Micu Iliescu (PMP).

Cristi Misăilă a câștigat acum la o diferență mult mai mare față de cea înregistrată în urmă cu patru ani, când Cristi Misăilă a câștigat tot în fața PNL-istului Ion Ștefan. În procente, Cristi Misăilă a avut 47% iar Ion Ștefan doar 40%. Cifrele publicate de BEC arată că, în vreme de Cristi Misăilă a fost o locomotivă care a ridicat PSD, situația a fost inversă în cazul lui Ion Ștefan, care a obținut mai puține voturi decât cele acordate pentru PNL la Consiliul Local. Adică nu l-au votat toți susținătorii PNL.

În ceea ce privește situația din Consiliul Local, PNL va avea 10 aleși locali, PSD va avea 9 consilieri, iar USR-PLUS va avea doi consilieri, din care unul prin redistribuire.

Rezultatele obținute la Focșani l-au scos din sărite pe „Grindă”, PNL-iștii solicitând la Biroul Electoral Municipal (BEM) anularea alegerilor pentru funcția de primar. Nu și cele pentru consilierii locali. Toate solicitările depuse la Biroul Electoral Municipal au fost respinse. Nereușind să accepte a doua umilință în fața primarului Cristi Misăilă, „Grindă” și gașca lui au contestat decizia BEM la Biroul Electoral Central, întârziind astfel procesul de validare a alegerilor. Sursele noastre spun că vocile care oricum îl contestau pe „veneticul” Ion Ștefan sunt, după rușinea de la alegeri, din ce în ce mai puternice.

Dosarele pentru primar și consilierii locali trebuie depuse pentru validare la Judecătoria Focșani.

Cele două partide mari, PSD și PNL, nu pot forma singure o majoritate și vor avea nevoie de votul consilierilor USR-PLUS. Doar că liberalii au o problemă din cauza campaniei agresive și murdare dusă în ultimele săptămâni, prin care le-au jignit pe candidatele din USR-PLUS. Candidatul USR-PLUS la Primărie, Corina Atanasiu și profesoara Alexandra Tătaru, prima pe lista USR-PLUS pentru Consiliul Local, au trebuit să suporte atacuri mizerabile pe Facebook de la conturi fantomă folosite de activiștii PNL. În plus, deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă” a declarat luni, într-o conferință de presă: „Sper ca USR să nu facă pragul electoral”. Iată că speranța nu i-a fost îndeplinită. Mai mult, surse din USR ne-au spus că PNL-iștii „s-au luptat până în ultima secundă să nu existăm în C.L. Focșani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here