Vrâncean de 23 de ani, prins la volan „zburând” cu 223 km/h

0
5940

Peste 350 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate

În weekend, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic. Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 356 sancţiuni contravenţionale, 163 dintre acestea vizându-i pe şoferii care şi-au condus maşinile cu viteze mai mari decât limitele maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor. Împotriva a 21 dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză pe timp de noapte – 223 km/h – a fost înregistrată pe DN2/E85 în afara localităţii Racoviţeni, la volanul autoturismului fiind un tânăr de 23 de ani din Vrancea.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (38), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (18), dar şi pentru alte abateri în trafic (72). Alte 44 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamenare, pentru neacordarea priorităţii autovehiculelor şi pietonilor ce rulau pe drumul prioritar, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului cât şi pentru neprezentarea la poliţie în primele 24 ore după accident. Valoarea totală a amenzilor fiind de 168.100 lei.

Comunicat de presă – IPJ Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here