Premieră absolută pentru sportul vrâncean – Două surori de la Focșani, medaliate la bob!

0
926
  • Luiza Olaru, aur la monobob și skeleton, Cătălina Gabriela Olaru, de patru ori argint și de două ori bronz sunt legitimate la CSO Sinaia

Despre surorile atlete Olaru – Cătălina, Ana-Maria și Luiza, pregătite ani mulți la CS Unirea Focșani de antrenorul Fănel Iliescu, am scris de multe ori. Fete talentate și muncitoare, au făcut performanțe rezonabile în atletism – Cătălina a fost, cred că mai este, componentă a Lotului Național de junioare al României. A venit vremea să scriu despre două dintre ele, Cătălina Gabriela și Luiza și din postura lor de practicante ale unor sporturi specifice iernii – bob și skeleton. Pentru că în urmă cu mai multe luni s-au transferat la CSO Sinaia unde se antrenează și participă în concursuri de gen. Concurează cu rezultate, chiar peste nivelul celor de la atletism! La Campionatul național care a avut loc la Câmpulung Muscel, în zilele de 25 și 26 septembrie, Luiza Olaru și-a arătat calitățile și a câștigat titlurile de campioană națională la junioare 2, la monobob și skeleton. Cătălina a concurat la mai multe probe, toate încheiate cu medalii: argint la bob 2, U 20 și U 23 și bronz la seniori împreună cu Georgeta Popescu, argint la U 20,  U 23 și bronz la U 26, la bob 4 persoane. După concurs, Cătălina a transmis și prin intermediul Monitorului de Vrancea, un mesaj: ”Mulțumim frumos domului antrenor Cezar Popescu! Cu ajutorul dumnealui am ajuns cu aceste performanțe!”

Medaliile câștigate de Cătălina și Luiza la bob constituie o premieră absolută pentru sportivi ori sportive plecate din Vrancea. Și reprezintă și un premiu sui generis pentru antrenorul Fănel Iliescu, cel care le-a adus la nivelul de pregătire în atletism încât să devină performere și la sporturile de iarnă care cer temeinică pregătire atletică!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here